Healey Silverstone - 1950

Gisteren presenteerden we een aantal vooroorlogse auto’s die zaterdag aan de start van de 8erhoek Classic Tour verschijnen. Blijven de na-oorlogse auto’s over. En die gaan we dus niet allemaal presenteren, maar we pikken er wel een paar uit die we bijzonder vinden. We beginnen met de oudste post-war auto.

Healey Silverstone - 1950

Terwijl vader Geert in zijn Lagonda strijdt om een goede positie in het klassement, of gewoon geniet van de rit, rijden zijn dochters Loes en Annemarie in de geweldige Healey Silverstone uit 1950. Zie je twee knappe dames in een rode bolide, dan weet je dus met vrij grote zekerheid wie het zijn.

Talbot Lago T26 GS - 1951

Zie – en hoor! – je bovenstaande blauwe schicht voorbij flitsen, dan zit Nick Aaldering achter het stuur, terwijl zijn vrouw Tineke zorgt dat hij de weg niet kwijt raakt. De auto is een Talbot Lago T26 Grand Sport met een V8 motor.

Jensen Interceptor - 1974

Net als vorig jaar rijden Ernst Jan de Vries en navigator Jan Ernst de Vries (zou dat kloppen?) in hun Jensen Interceptor uit 1974. Dit soort hybride auto’s zien we graag: Carrosserie uit Groot Brittannië, motor uit de Verenigde staten, styling die wat Italiaans aandoet… Mooi!

Lincoln Continental Mark IV - 1976

Als het om strekkende meters gaat, ligt deze Lincoln Continental Mark IV uit 1976 duidelijk voor op de rest. Norbert en Linda Jansen rijden de rit in alle comfort, dat moge duidelijk zijn.

Porsche RSR - 1975

Niet de grootste foto (credits: CoolClassics), maar wát een auto! Han Brouwers rijdt met zoon Ewout in deze Porsche 911 RSR uit 1975. Er ligt net nieuw rubber onder, dus Han kan weer volop genieten van de grip van de brede sloffen.

Uiteraard zijn er nog véél meer klassiekers te bewonderen aan de start. Die vindt plaats op zaterdag 11 april vanaf 9:00 uur bij theater De Storm in Winterswijk. Echt de moeite waard om te komen, of zoals de organisatie het zegt: Kom klassiekers kiek’n!