Bert Heemskerk leerde ik kennen via zijn plaatsgenoot Albert Mensinga, die hier al het nodige geschreven heeft. Beroepsmatig tekent hij impressies van bouwkundige projecten (illustrator.bertheemskerk.nl), maar zijn andere werk spreekt de autofiel meer tot de verbeelding. Samen met anderen zijn we naar Wiesmann in Dülmen geweest, hebben de Spa Six Hours bezocht en was hij te gast tijdens de Klassiekerrally in 2006, waar hij een groot aantal van zijn schilderijen tentoon stelde. Bert is een van de mensen die je gewoon direct sympathiek vindt. Rustig, alles goed in zich opnemend en daar stilletjes van genietend. Dat zie je denk ik ook terug in zijn werk. Je ziet dat hij zijn onderwerp goed in zich op heeft genomen, en dat hij wat hij gekozen heeft prachtig vindt. De liefde voor detail zorgt er dan ook voor dat je telkens weer nieuwe dingen in zijn schilderijen ontdekt.

Bert Heemskerk - MGA painting

Zelf zegt hij er het volgende over:

“Ben ik met een penseel in mijn hand geboren? Nou, het scheelt niet veel. Mijn liefde voor auto’s; dat is er altijd geweest. De combinatie van die twee ligt dan ook voor de hand. In de jaren 80 heb ik, in opdracht, de nodige Volkswagens en Porsches getekend. Ook daarna kwam er regelmatig een schilderij van een klassieker uit het atelier. Na eenmaal een bezoek gebracht te hebben aan de Klassiekerrally in Winterswijk (2006) liet het me niet meer los; ik wilde meer. Sindsdien heb ik diverse evenementen bezocht en zijn er heel wat schilderijen gemaakt. En… er zullen er nog vele volgen.
Ik werk aan de hand van foto’s; hoe meer informatie, hoe liever het me is, want…alle details zijn belangrijk.”

Bert Heemskerk - Spa, La Source

En daar kan ik eigenlijk weinig aan toe voegen, behalve dan zijn website www.bertheemskerk.nl, waar ook zijn andere schilderijen te bewonderen zijn. Enkele voorproefjes ziet u op deze pagina alvast.

Bert Heemskerk, Westferry Circus

Bert Heemskerk - MGB painting


1 reactie

  1. Hallo Bert,

    Jouw werk doe t mij denken aan het werk van Marius van Dokkum.
    Evenzo erg precies en uit het leven gegrepen wat betreft de achtergronden.

    Zeer gecharmeerd van je werk. Hou je ook exposities?

Geef een reactie