In Dinkel’s Dreamcars vertelt Dinks (Albert Mensinga) het een en ander over de auto’s uit z’n jeugd: welke typen hem inspireerden en betoverden en hem voor altijd verslaafd maakten aan het virus waar u als lezer waarschijnlijk ook aan lijdt: klassiekeritis.

“De elegante en stoere TVR’s uit die tijd deden zeker ook een duit in het zakje. In de jaren ’70 kwamen de M’s (gebouwd in de Martin Lilley-jaren) minstens zo vaak voorbij geroffeld als de TR6-en, Marcossen, Datsun 240Z’s en FIAT Spiders. En vanaf het moment dat de TVR Tasmin uitkwam had ik er helemaal een favoriete V6-sportwagen bij. Ik was namelijk helemaal weg van platgeslagen space-designs als de Countach en Lotus Esprit.”

“Maar halverwege de jaren ’80 kwam er een liefhebberij de hoek omkijken die alles wat met auto’s te maken had rigoreus uit de weg duwde: muziek en in het bijzonder jazz. Ik kocht een altsaxofoon en stond in een mum van tijd op ‘s lands podia bebop te tetteren. Het duurde een jaar of 15 voordat TVR weer m’n interesse kreeg. Eigenlijk pas weer toen ik las over de toen gloednieuwe Tamora en ik – mede vanwege onze jonge kids – m’n altsaxen alleen nog maar een enkele zaterdagmiddag uit de koffer haalde.”

Klik op onderstaande links, en lees Dinks’ verhalen over de:
Lamborghini Countach 5000S
Lamborghini Espada S3
Land Rover 109 Series 3 (binnenkort weer online!)
Lotus Europa Twin Cam (binnenkort weer online!)
Triumph TR6 PI (binnenkort weer online!)
TVR Sagaris (binnenkort weer online!)
TVR 350i (binnenkort weer online!)

5 reacties

  1. We hebben tijd! Ik pak in januari de draad op en stuur je gereviseerde teksten OK?

    Te beginnen met de 350i, aangevuld met Phil Transmitter Mans 420 SEAC.

    A.


Geef een reactie