Klassiekers op de Koffie - juni 2015

Zondag 28 juni was een perfecte dag voor de Winterswijkse versie van Cars and Coffee. Elke laatste zondag van de maand vindt Klassiekers op de Koffie plaats bij de Strandlodge Winterswijk aan de Badweg. En deze keer was de diversiteit groter dan ooit!

Klassiekers op de Koffie - juni 2015

 

Van vooroorlogse Mercedes Benz taxi tot Ferrari 355 F1 Berlinetta

Dat is nou zo mooi van Klassiekers op de Koffie: Je kan er echt van alles tegen komen. En de diversiteit was deze keer wel heel groot. De oudste auto was een Mercedes Benz Diesel uit 1938, die zijn vroege jaren als taxi in Berlijn heeft doorgebracht. De nieuwste auto was waarschijnlijk de Ferrari 355 F1 Berlinetta, die zijn eigenaar niet meer uit wilde laten stappen. Het knopje om de deur de ontgrendelen was spontaan afgebroken. Omstanders wisten de in deze vreselijk benarde positie verkerende eigenaar te bevrijden. Gelukkig kon hij de humor er wel van in zien.

Klassiekers op de Koffie - juni 2015

Bezoek uit het mooie Brabant

Combineer Facebookvriendschappen met een gezamenlijke hobby, en het recept voor ontmoetingen is klaar. Geert en Monique reden in hun prachtige, origineel door Kroymans in Nederland geleverde Jaguar XJS V12 Cabriolet naar Winterswijk. Leuk jullie eindelijk eens in het echt gesproken te hebben!

Klassiekers op de Koffie - juni 2015

Plastic Fantastic

Vaste bezoeker Peter kwam met zijn Jeep vanuit Apeldoorn naar Winterswijk. Die reis moet minstens zo intensief geweest zijn als de rit van Geert en Monique vanuit Brabant. Het bijzondere aan Peter’s Jeep is de carrosserie. Die is van met glasvezel versterkt polyester! Peter vermoedt dat de Jeep ooit zwaar beschadigd is geraakt in het leger, waarna de vervangende carrosserie van kunststof is geplaatst. Leuke auto, die ook al lang in familiebezit is.

Klassiekers op de Koffie - juni 2015

Mini’s!

En dan was er natuurlijk nog de Mini 850, helemaal in Mr. Bean uitvoering. De auto is uit Berlijn gehaald om de zoon van eigenaar Dirk naar het gala van de middelbare school te kunnen rijden. Dat gebeurde in stijl. Op een stoel op het dak. Zag er prachtig uit! Het was de enige Mini bij Klassiekers op de Koffie, maar niet de enige auto met Mini techniek. Want André kwam vanuit Twente met zijn origineel Britse Moke naar de Strandlodge. Wat een geweldig ding!

Klassiekers op de Koffie in de komende maanden

Wanneer de volgende edities plaatsvinden is op de pagina van Klassiekers op de Koffie te vinden. Om helemaal op de hoogte te blijven, kan je je ook abonneren op onze email nieuwsbrief. De eerste honderd abonnees maken ook nog eens kans op een cadeaupakket ter waarde van € 100,-, beschikbaar gesteld door Suixtil en Meguiar’s!