2013-09-21 17.10.33Het weekend van 20 en 21 september staat weer met rood aangestipt op de agenda van het circuit van Francorchamps, want dan ontvangt het mooiste circuit ter wereld de editie 2014 van de Spa Six Hours, één van de meest gereputeerde historische meeting van Europa.

Met meer dan 650 bolides verdeeld over 12 reeksen, een hoofdwedstrijd – de Spa Six Hours – die weer meer dan 100 wagens zal zien starten en een enorm evenement van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV) zal het geheel een feestelijk tintje geven.

“Vergis u niet, het ongelofelijke succes van de Spa Six Hours is te danken aan de teams, de eigenaars, de rijders en de clubs die aan ons evenement deelnemen”, verduidelijkt Vincent Collard, één van de werkpaarden van organisator Roadbook Organisation. “Uiteraard speelt ook het circuit, Spa-Francorchamps, een grote rol. De omloop heeft een dermate aantrekkingskracht op de liefhebbers van oude wagens dat ons evenement er volop van kan profiteren. Hetzelfde geldt voor het publiek, overigens.”

2013-09-21 17.04.14

Sportief gezien is er naast de wedstrijd Spa Six Hours nog heel wat anders te beleven tijdens het weekend van 20 en 21 september. Zo staan er op de timing onder meer de FIA Masters Historic Formula One Championship, met F1-wagens uit de jaren ’70 en ’80, de FIA Masters Sports Car Championship (Prototypes), de Masters Gentlemen Drivers Pre-66 GT Cars, Pre-66 Touring Cars, en niet te vergeten de indrukwekkende CanAm. Voeg daar nog aan toe de U2TC, met de toerwagen van minder dan 2 liter, prestigieuze competities als Woodcote en de Stirling Moss Trophy, de eenzitters van de Grand Prix van de jaren ’20 tot de jaren ’60, de British Sports GT & Saloon Challenge, de Historic Sports Car Club, de officiële Formula Junior en u weet dat er heel wat schitterende autosportmomenten aankomen…
“Zoals de traditie het wil, is de Spa Six Hours meer dan een gewone meeting met wedstrijden”, gaat Alain Defalle verder. “In de loop van de jaren bouwden we een samenwerking uit met de BFOV en dit seizoen herdopen we de villa aan Eau Rouge tot huis van de BFOV. Hier zullen heel wat leden en genodigden ontvangen worden.

2013-09-21 19.51.08

Zelf het circuit op!
Maar dat is niet alles, want naast het traditionele dorp in het hart van de paddock ‘endurance’, zal er ook tijd op de piste voorbehouden zijn aan de leden van de BFOV. Mensen die met hun wagen de omloop willen ontdekken, kunnen dat. Wij gaan ervan uit dat we heel wat geïnteresseerden zullen hebben. Op donderdag, tussen 18u00 en 19u30, zullen alle wagens die 25 jaar oud zijn de baan op kunnen en op vrijdag 19 september is het aan de Ford Mustang, die 50 jaar wordt, om vanaf 17u00 een soort Amerikaanse parade te verzorgen.

De mensen die interesse hebben, kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website www.spasixhours.com. Drie dagen lang wordt de Parking P14 voorbehouden aan auto’s van een kwarteeuw oud en meer. U begreep het al eerder, de BFOV is een meer dan een gewone partner van de Spa Six Hours. Het is misschien wel een topspeler op onze meeting…”

U kon ze al ontdekken vorig jaar en de Spa Six Hours Paddock Girls zijn er opnieuw bij, want het oog wil ook wat. Ze verzachten de zeden in een wereld van motorengebrul en de geur van olie. Duid dus snel 20 en 21 september in uw agenda aan, om er zo zeker van te zijn dat u niets moet missen van ons schitterende evenement. Afspraak ondertussen op de site www.spasixhours.com

.

Spa Six Hours 2014 – Verslavend feestje
Getagd op: