Techno Classica 2014

Techno Classica 2014

Na ons bezoek aan het ontzettend gezellige InterClassics & TopMobiel vroegen we ons af of het nog wel nodig was om de Techno Classica te bezoeken. Na het lezen van het persbericht denken we die vraag met ‘ja’ te moeten beantwoorden, want de organisatie heeft weer een indrukwekkende hoeveelheid bijzondere auto’s naar Essen weten te halen.

Mercedes-Benz pakt elk jaar groots uit in hun eigen hal (4800 m2!), maar dit jaar is het helemaal feest: De Untertürkheimer nemen 36 racewagens mee naar Essen. We zijn benieuwd naar de ongetwijfeld interessante line-up. Overigens eisen naast Mercedes-Benz, VAG met al hun merken en BMW/MINI dit jaar ook de merken AC, Maserati en Zagato een stuk van de beursvloer op.

Over Maserati gesproken: Ook de Techno Classica ontkomt niet aan het honderd-jarig bestaan van dat merk, en wijdt er net als elke andere zichzelf respecterende klassiekerbeurs een ‘Sonderausstellung’ aan. Overigens hoeft een merk daarvoor geen eeuw oud te zijn, want ook het 95 jaar oude Zagato staat in de schijnwerpers.

Naast alle ‘wel-kijken-niet-kopen’ auto’s staan er ook nog zo’n 2500 klassiekers te wachten op een nieuw baasje. We zijn benieuwd naar de vraagprijzen die dit jaar achter de voorruiten liggen. Vorig jaar moesten we er bij veel youngtimers en klassiekers smakelijk om lachen. Iets zegt me dat de prijzen dit jaar niet lager zullen liggen…

De Techno Classica vindt dit jaar plaats van 26 t/m 30 maart. Het is dit jaar voor het eerst mogelijk om online tickets te kopen, zodat je niet in de rij voor de kassa hoeft te wachten. Een aanrader!

Meer informatie is te vinden op de website van de Techno Classica.