Ook dit boek staat al te lang te wachten op een recensie. Het is een boek met 216 pagina’s, 190 illustraties en foto’s, en gedetailleerde technische uiteenzettingen voor iedereen die hoge vermogens los wil peuteren uit zijn Rover V8.

How to Power Tune Rover V8 Engines for Road & Track

Net als bij ‘The 1275cc A-series high-performance manual‘ legt Des Hammill ook in dit boek haarfijn uit waar de tuner van de wereldberoemde V8 op moet letten. Gezien de gigantische hoeveelheid merken en types auto waar deze motor in gebruikt is (denk alleen al eens aan alle kit-cars), zal dit boek behoorlijk veel mensen aanspreken. Het boek behandelt ook nog eens alle versies van deze V8, van 3,5 tot 4,6 liter. Dus of je nu een GT40-replica of een TVR Chimaera rijdt, een MGBGTV8, Land Rover of een Morgan Plus 8, in dit boek lees je hoe je je motor (veel) krachtiger kunt maken. Of dat nu voor het circuit of voor op de openbare weg is…

How to power tune Rover V8 engines
Veloce Publishing
ISBN: 9781787111769
Paperback, 20,7 x 25 cm
216 pagina’s, 190 afbeeldingen

Boek: How to power tune Rover V8
Getagd op:                    

Wim te Riet

Vanaf het allereerste begin ben ik mede-organisator van de Klassiekerrally Winterswijk. Ook ben ik oprichter, eigenaar, architect, kantinebeheerder en hoofdredacteur en klusjesman van Klassiekerrally.nl. Ik rij graag in -en sleutel graag aan- klassieke automobielen, maar poetsen is geen hobby van me. Wel neem ik graag de pen -of liever het toetsenbord- ter hand en schrijf over klassiekers. Enkele van mijn artikelen zijn ook gepubliceerd in Klassiek & Techniek.