Klassiekers op de Koffie - april 2015

De tweede Klassiekers op de Koffie van dit jaar vond plaats op zondag 26 april. Alweer leerden we nieuwe mensen met hun bijzondere auto’s kennen. Sommige bekenden brachten andere (en ook nieuwe!) auto’s mee. Het was -om een lang verhaal kort te maken- dus een fantastische editie. We hebben nu al zin in zondag 31 mei!

Klassiekers op de Koffie

Maar wacht… Zo wordt het verhaal wel héél kort, dus pik ik er toch nog even een paar auto’s uit. Uiteraard de fantastische Facel Vega 3. Een van 46 gebouwde exemplaren, als ik het goed gehoord heb. Die zullen we hopelijk nog wel eens vaker zien. Ik mocht er even in zitten. Wat ruikt zo’n auto lekker, en wat is het interieur sfeervol!

Klassiekers op de Koffie - Austin Seven Special

En dan de kleinste en oudste auto: De Austin Seven Special. Wat lijk het mij geweldig om daar op een zondagmorgen in te stappen, een eindje door de omgeving te brullen en dan thuis lekker een bakkie koffie drinken… Ook deze auto mocht ik even ‘passen’. En zoals je ziet, dat past prima! Waar vind ik een Austin Seven chassis met papieren?

Klassiekers op de Koffie - BMW i8

De nieuwste auto was deze BMW i8. Instappen vergt enige lenigheid doordat de deuren boven de deuropening zweven. Het interieur is relatief herkenbaar voor iedereen die wel eens in een moderne BMW heeft gereden. Prachtig afgewerkt. Met de deur open zie je ook veel van de koolstofvezel constructie van carrosserie en deuren. Vraag me niet hoe, maar BMW heeft het voor elkaar gekregen om de driepitter nog lekker te laten klinken ook! Het kon zelfs de goedkeuring van de eigenaar van de Lotus Excel wegdragen. Knappe prestatie!

Klassiekers op de Koffie

En die Lotus kan ik als Lotus-liefhebber natuurlijk niet overslaan. Ook hier pas ik met mijn redelijk lange stelten prima in. Schitterende auto met de door Lotus doorontwikkelde 2.2 liter motor uit de Vauxhall stal. Altijd leuk om ook even onder de motorkap te gluren…

Ik wil de andere deelnemers en hun auto’s zeker niet te kort doen, want zij maakten het tot een mooi gemengd gezelschap met allemaal erg leuke en bijzondere auto’s. En die Toyota Auris met het stuur aan de verkeerde (sorry, ‘de enig juiste’) kant? Die is ook bijzonder. Dat is namelijk een Toyota Blade met een 3,5 liter die er zo’n 280 pk uit perst…

Gemist? Like dan de Facebookpagina van Klassiekers op de Koffie, en blijf op de hoogte van de volgende edities: