InterClassics Maastricht 2016 - Bentley 4½ Liter Le Mans

Over anderhalve week opent InterClassics Maastricht de deuren van het MECC. Klassiekerliefhebbers uit (vooral) de Benelux en Duitsland krijgen allerlei lekkers voorgeschoteld door onder andere hoofdsponsor BMW. Maar InterClassics heeft veel meer te bieden. Uiteraard zijn wij op de beurs aanwezig, maar hieronder noemen wij al enkele van de hoogtepunten.

100 Jaar BMW

InterClassics Maastricht 2016 - BMW

BMW is in 2016 niet alleen het hoofdthema, maar ook de hoofdsponsor van InterClassics Maastricht. Het honderdjarige merk heeft een aantal bijzondere exemplaren geselecteerd om in Maastricht tentoon te stellen. Naast de ‘witte 328’, wordt ook de BMW 507 Roadster tijdens de beurs tentoongesteld. Elvis Presley bezat ooit een witte en later een rode variant. Het meest opzichtig is echter de 3.0 CSL, die door zijn grote spoilers ook wel ‘Batmobile’ genoemd wordt.

Britse adel

InterClassics Maastricht 2016 - Bentley 4½ Liter Le Mans

Niet alleen de liefhebber van Beierse automobielen komt aan zijn trekken, ook de anglofielen worden verwend door de leden van De Mascotte. Niet persoonlijk, maar wel door de auto’s die de leden van deze vereniging van Bentley & Rolls Royce eigenaren tentoonstelt. Het fantastische Louwman Museum in Den Haag stelt voor dit thema de Bentley 4.5 litre Le Mans beschikbaar. Kijk er eens goed naar. En weet dan dat zo’n auto de 24 uur van Le Mans won in 1924, met een topsnelheid van 222,03 km/u! Behoorlijk indrukwekkend.

Winnaars

InterClassics Maastricht 2016 - Winnaars

Twee van onze nieuwsbrief-abonnees hebben een toegangsbewijs gewonnen: Marco Friskes en Henk te Riet. De lieftallige koffiedame bij Venema Classic Cars heeft tijdens Klassiekers op de Koffie op 27 december 2015 de loting verricht onder het toeziend oog van vele klassiekerliefhebbers. Marco en Henk krijgen hun kaart per mail toegestuurd door de organisatie van InterClassics.

InterClassics Maastricht 2016

InterClassics Maastricht

InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 14 t/m zondag 17 januari 2016 in het MECC Maastricht. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers, liefhebbers en dagjesmensen. Entreekaarten zijn online met korting te koop. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie op www.interclassicsmaastricht.nl