Mille Miglia

Hemelvaartdag. Voor veel mensen het begin van een lang weekend. Voor anderen een dag die de week lekker breekt. Voor autoliefhebbers een mogelijkheid om hun trotse bezit te tonen en/of de sporen te geven. Welke klassiekerevenementen vinden plaats op hemelvaartdag? We nemen een kijkje in de klassiekerrally evenementenkalender!

Mille Miglia 2011

Mille Miglia
In Brescia start het ultieme rally-evenement. De Mille Miglia is alleen bereikbaar met een auto die destijds heeft meegereden, of een ander exemplaar van een van de merken en types die aan de originele snelheidsrace heeft deelgenomen. Het aantal auto’s dat toegelaten wordt is beperkt tot iets van 350, en reken maar dat dat veel minder is dan het aantal aanmeldingen. Dringen geblazen dus. Kijken in Brescia is echter ook de moeite waard, zo mocht ik in 2011 ervaren. Het is alleen wel een beetje ver om in 1 dag op en neer te rijden…

Oldtimer Festival Hoornsterzwaag 2015

Oldtimerfestival Hoornsterzwaag
Een ruime mate van diversiteit op onze evenementenkalender kan niet ontkend worden! De Friezen lijken een soort van Zwarte Cross voor klassiekers op poten gezet te hebben. Meer informatie heb ik er niet over, maar Friesland is al dichterbij dan Brescia, dus…

Oldtimerfestival Dodewaard

Oldtimertreffen Dodewaard
In het Gelderse Dodewaard wordt een oldtimertreffen gehouden met een markt, live muziek en veilingen waarvan de opbrengst naar Stichting Opkikker gaat. Deelname is gratis. (foto afkomstig van de Facebookpagina van het evenement)

Meifeest Aalten

Meifeest in Aalten
Ook in Gelderland, maar nu in de Achterhoek, vindt in het kleine dorpje Aalten het Meifeest plaats. Naast van diverse klassieke auto’s kan ook genoten worden van verschillende soorten bier. Onze tip: Neem Bob mee! (foto: FilmAalten.nl)

Evenement aanmelden?
Deze lijst is vast en zeker niet compleet. Daar kunt u wat aan doen, en wel via dit formulier. Alvast bedankt en een ontzettend fijne vrije dag gewenst!