Jansen Carrosseriebouw

 

Carrosseriebouw Jansen

Carrosseriebouw Jansen opent 9 & 10 mei van 10:00 tot 16:00 zijn deuren voor het publiek. Bezoekers lijken bijna in een ander tijdperk terecht te komen na het binnentreden van de hallen van het bedrijf in het Overijsselse Wesepe, waar op ambachtelijke wijze vlakke platen aluminium worden omgetoverd tot de prachtigste carrosseriën voor voornamelijk vooroorlogse auto’s. Maar het blijft niet bij alleen kijken naar de vaklieden…

Carrosseriebouw Jansen

Bouw een vooroorlogse auto binnen twee uur
Bezoekers kunnen namelijk ook zelf de handen uit de mouwen steken. Op beide dagen zijn tegen een kleine vergoeding bouwpakketten verkrijgbaar waarmee alle stappen van het restauratieproces doorlopen worden. Veel van de technieken die nodig zijn om van een roestig chassis een schitterende automobiel te maken komen aan bod: zetten, klinken, puntlassen, schuren en spuiten. En dat alles in de prachtige werkplaats waar apparaten en gereedschappen uit lang vervlogen tijden worden gedemonstreerd en pre-war cars in verschillende stadia van hun restauratie goed bekeken kunnen worden. De opbrengst van de bouwpakketten komt overigens geheel ten goede aan Stichting Furori. Deze organisatie zet zich in om zieke kinderen hun zorgen te laten vergeten door ze in een race kart te zetten en zo een onvergetelijke dag te bezorgen. Lijkt ons een win-win situatie!

Iedereen die interesse heeft in oldtimers, benieuwd is hoe een restauratie nu eigenlijk uitgevoerd wordt of gewoon een kijkje bij Carrosseriebouw Jansen wil nemen, is van harte uitgenodigd om te komen kijken. U zorgt voor de vragen, zij voor de koffie.

Carrosseriebouw Jansen

Adres:
Eikenweg 13, 8124RH Wesepe, Overijssel, Nederland

Datum en tijd:
Zaterdag 9 en zondag 10 mei van 10:00 tot 16:00 uur.

Bezoek voor meer informatie de website van Carrosseriebouw Jansen of hun Facebook pagina.