In een poging het merk 'Mille Miglia' te beschermen neemt de organisatie van de Mille Miglia maatregelen. De legendarische wegrace/rally vindt volgend jaar van 17 tot en met 20 mei plaats, maar hanteert voor de editie van 2012 aangepaste toelatingscriteria.

Om voortaan deel te kunnen nemen moet de auto een chassisnummer hebben van een auto die deelgenomen heeft aan de historische Mille Miglia in de periode tussen 1927 en 1957, of merk en type moeten identiek zijn aan auto's die deelnamen, of zich destijds succesvol kwalificeerden. Ik dacht dat dit altijd al zo was, maar dit jaar bleek een aantal uitzonderingen gemaakt te zijn.

Daarnaast worden eigenaren van auto's die zonder toestemming van de Automobile Club de Brescia tijdens evenementen in of buiten Italië gebruik maken van beeldmerken die lijke

n op de logo's van de Mille Miglia (de Freccia Rosso) of de ACB, uitgesloten van deelname.  Ook gebruikmaking van de typografie die gelijk is aan, of lijkt op die van de club of de Mille Miglia lijdt tot uitsluiting van deelname.

Op zich vind ik de regel van het chassisnummer zinvol, maar in plaats van die van de stickers, logo's en lettertypen had ik liever vervangen gezien door een clausule die zorgt voor meer diversiteit in het deelnemersveld, bijvoorbeeld maximaal 5 auto's van 1 type. Ik ben benieuwd welk effect de nieuwe maatregelen hebben op het deelnemersveld in 2012.

De lijst van de auto's die kunnen worden beschouwd als kandidaten voor de 2012 Mille Miglia is beschikbaar op de website www.1000miglia.eu.

zp8497586rq

1 reactie

  1. Vraag: je ziet ook vaak illegale stickers cq. meerijders. Is daar niets aan te doen en mag dit wel ?

Comments are closed.