Venniper Koninginnerit

Venniper Koninginnerit

Zondag 26 april vond de 16e Venniper Koninginnerit plaats. Ruim 135 auto’s verschenen aan de start in Nieuw-Vennep voor een prachtige klassiekerrit. Het startschot werd om 9.00 uur gegeven door Harald Bresser van de RAI Vereniging, waarna speaker Rob van Rossum de toeschouwers meer vertelde over de deelnemende auto’s. Ondanks de grijze wolken bleef het bijna de hele dag droog.

Venniper Koninginnerit

De deelnemers vertrokken na het startplatform richting Nieuwkoop. De route voerde via plaatsen als De Hoef en Woerdense Verlaat langs de Meije naar Bodegraven. Hier konden de rijders genieten van een uitgebreide lunch op Fort Wierickerschans. Vanuit de ruimtes hadden de deelnemers goed zicht op de ruim 135 prachtige automobielen die meereden. Het deelnemersveld bestond uit zeer exclusieve klassiekers zoals een Aston Martin Le Mans uit 1934, Bugatti T37 uit 1927, MG J2 uit 1932, Ferrari 330 GT 2+2 uit 1966 en een Morris Minor uit 1932. Maar ook meer ‘alledaagse’ oldtimers zoals de Volkswagen Kever, Jaguar E-Type, Daf 55, Chevrolet Corvette, Ford Mustang en Alfa Romeo GT 1300 Junior Bertone waren present.

Venniper Koninginnerit

Aan het begin van het middagtraject stond een behendigheidsproef op het programma. Via Driebruggen, Goejanverwelle, Benthuizen en Alphen aan den Rijn reden de equipes richting de finish in Nieuw-Vennep. Hier was het publiek in groten getale aanwezig en kon men genieten van de prachtige klassiekers, hapjes en drankjes en muzikaal entertainment van Trio Grande.

Venniper Koninginnerit

Rond 17.30 uur werden de winnaars bekend gemaakt. In de Tourklasse wonnen Erik Janssen en Rob Ruinard met hun Hudson Hornet (1951), in de Vintageklasse wonnen Arie en Tineke Roest met de Wolseley Hornet Sports (1930) en in de Sportklasse wonnen Janus van Vliet en Erik Naaijen in hun Triumph Spitfire MKIII (1970). De Verschijningsprijs, voor de equipe die hun kleding het beste afstemde met de auto, ging naar Rosanne Groeneveld en Jolanda Hoogkamer in de Renault Floride (1964).

Venniper Koninginnerit

De deelnemers waren zeer te spreken over de route, die dit jaar voor het eerst werd uitgezet door Fred Hak. Meer foto’s van het evenement zijn binnenkort te vinden op de website www.vkrit.nl. Volgend jaar vindt de Venniper Koninginnerit plaats op zondag 24 april 2016.

Venniper Koninginnerit

De Venniper Koninginnerit neemt de laatste jaren flink toe in populariteit. Zo was er dit jaar een wachtlijst om deel te mogen nemen aan de rit. Deelnemers komen van heinde en verre, waaronder Zuid-Limburg, het Zeeuwse Vlissingen, de Achterhoek en zelfs België.

Venniper Koninginnerit