Deze week Amerikaans staal als Werkelijk Waanzinnige Webvondst. Voor ik bij deze Dodge uitkwam werd ik wel weer afgeleid door diverse auto’s, waaronder een behoorlijk aftandse Renault Alpine A310, een prachtige Fiat 2300 S Coupé, een TVR 3000 M met kapotte motor en een behoorlijk nette Lotus Elite 504. Maar ik wil even iets anders. Iets dat ik nog niet heb gekozen. Iets dat buiten mijn normale interesseveld ligt. En dat is deze week de Dodge Dart GT Coupé.

En daarmee doet zich direct het eerste probleem voor: Ik weet niet zoveel van de auto’s van de overkant van de grote vijver. Het enige dat ik weet is dat de typeaanduiding de reden is dat Daimler z’n SP250 geen ‘Dart’ mocht noemen. Na wat zoeken -bedankt Wikipedia!- blijkt dat de Dart-serie bedoeld was als kleinere auto. Relatief gezien dan, want de wielbasis was nog steeds een kleine 3 meter. De Darts vervingen de modellen van Plymouth als goedkoopste in de showroom, hetgeen uiteindelijk leidde tot de ondergang van dat merk. De serie II, waar het hier getoonde exemplaar toe behoort werd ook uitgevoerd met een 415 pk sterke 6,8 liter Ramcharger, die enkele snelheidsrecords brak. Records breken is iets dat dit model niet zo snel zal doen met z’n 3,7 liter zes-in-lijn. Die produceert namelijk slechts een pekaatje of 145.

Volgens de adverteerder is de auto in goede staat, zitten alle emblemen nog op z’n plek en werkt alles. Behalve de radio…

De advertentie meldt het volgende in het Duits:
seltener Dodge Dart GT Coupe mit H-Zulassung im Originalzustand mit dem Slant Six 3,8 l Motor 6 Zyl. Automatik in der Mittelkonsole Servolenkung Coupe ohne B-Säule voll fahrbereit Wagen ist früher in der Schweiz gelaufen wurde vor Jahren neu lackiert, Lack sehr gut keine Dellen im Original schöner als auf den Bildern viele Neuteile: Stossdämpfer, Bremsanlage, Batterie, Zündung uvm. innen mit Gebrauchsspuren, aber in gutem Zustand Fahrersitz hat einen Riss beim Einstieg, Himmel perfekt, Teppiche, Armaturenbrett, Sitze sonst in gutem Zustand Chrom ist i.O. ohne Rost alle Schriftzüge dran alles funktioniert ausser Radio, Antenne ist lose Verbrauch ca. 10-12l ein schöner alltagstauglicher Oldie Wagen ist angemeldet und kann jederzeit probegefahren werden in Stuttgart reinsitzen losfahren geniessen! Tausch /Inz. gegen Cabrio

Voor € 5450,- mag hij meegenomen worden. Moet je wel even naar Stuttgart rijden.

Meer lezen over Dodge? Koop een boek! Klik op een van de onderstaande covers:
[amazonshowcase_3d5b68359ae327da96f0e5ef75cabcf7]

23 reacties 1. @Dinks ..
  zelfs als ze zo snel praten zijn ze over twee dagen nog bezig om die garage uit te lichten ..

  al met al d.m.v dit topic een zwikkie respect verkregen voor een auto waar ik nix voor voelde ..

 2. Projecten vind ik ook altijd wel spannend. Zoals bijvoorbeeld de Alfa Romeo Montreal van een tijdje terug. Kansloos project, tenzij je echt een doordouwer bent. Maar oh zo verleidelijk…

 3. gestrande restauratie projecten verdienen ook mijn voorkeur ..
  daar zit op 1 of andere manier een zweem van drama aan vast ..

  een stukje geloof/hoop/liefde .. maar dan zonder geloof/hoop/liefde ..
  met een prijs-tag van “wat een gek ervoor geeft” ..

 4. En neem op de terugreis dan even een leuke Britse auto mee. 😉

  PS. Je Weekly Mail is twee keer verstuurd…

 5. @Klassiekerrally: Ik dacht nog even: Die is veel te duur. Maar de koers van de pond is wel erg ver gezakt zeg, vrijwel gelijk aan de Euro. 😮 Volgens een converter komt hij op 7251,48 euro, dus dat is eronder! Even checken, volgende converter: 7892.69 euro. Wel #$%^#. Laat maar… -_-‘

 6. @ Citrofiel: Ja, zoiets is wel geschikt!
  @ Dinks: Wauw! Wel net iets over ‘t budget, maar daar doen we niet moeilijk over 😉

 7. Suggesties voor klassieke auto’s < € 7500,- zijn van harte welkom! Bouwjaargrens circa 1980 (maar we zijn vatbaar voor omkoperij :mrgreen: )

 8. Tja, of dit nou een waanzinnige webvondst is?

  Amerikanen uit de jaren ’50 en ’60 zijn erg sterk en vaak goed gebouwde hokjes: goed staal!

  Er zijn mede om die reden best veel charmante Yanks te vinden: m’n broer kocht verleden jaar een ’53 Pontiac Catalina. Now we’re talking.

 9. Ik heb dit altijd een charmante Amerikaan gevonden, verkeerde concern? geen idee, met de shake rattle en roll techniek is het toch bijn onmogelijkdat het fout gaat met zo’n ding?
  Ze werden in Spanje gebouwd in licencie onder de naam Barreiros, wat weer links had met Chrysler en Chrysler France, Simca’s werdenin Spanje ook onder de naam Barreieros gebouwd, die Engelse Commer Bestelwagens en vrachtwagens met de kleine Berliet Relax cabines.
  De Dodge of Chrysler was voor de Spanjaarden het toppunt van luxe, ze konden kiezen tussen Seat (Fiat) Renault (Fasa),Citroen 2CV & AMI Austin (Authi) en deze.
  Bovenstaand is voor Lincoln, is educatief bedoeld 🙂

 10. Gewoon klikken op het boek van je keuze en de rest komt vanzelf goed…
  … geloof ik :mrgreen:
  In de link naar Amazon.com worden mijn gegevens meegestuurd. Als tussenpersoon/referrer krijg ik een paar procent van de verkoopprijs van het boek.

 11. kan je die boeken bij jouw bestellen of moet dat via het linkje ??

 12. Geen FoMoCo dus… Obscure meuk? Brits dus! 😉
  Ik doe m’n best.

  Overigens hadden alleen de eerste Allegro’s dat rare stuur. Ik vind ‘t niet eens een lelijke auto, al zou ik m’n Morris er nooit voor inruilen.

  En wat betreft die boekenlijst er onder: Ik denk dat het wel wat toe voegt voor de liefhebber. Bovendien krijg ik per via Klassiekerrally.nl verkocht boek een paar cent mee. En alle beetjes helpen. Ben benieuwd of ‘t werkt…

 13. @Klassiekerrally ..
  FoMoCo ?? da,s gesneden koek ..
  ik kom hier voor de obscure meuk .. en om wat te leren ..
  o.k. .. waarom zou ik iets willen leren over Franse nummerplaten ??
  wist eergisteren niet eens dat ze die daar hadden ..
  toch kan ik veel plezier beleven aan de moeite die in de comments genomen wordt ..

  en aan de allegro kan nix mis zijn .. want die had een vierkant stuur ..
  wat ons weer bij Chrysler (1956 meen ik) brengt ..

  p.s. boekenlijstje eronder is werkelijk briljant bedacht ..

 14. Hahaha, wist ik veel! Ik denk, doe eens gek, plaats iets Amerikaans. Verkeerde concern natuurlijk… Volgende keer iets uit de Ford stal? :mrgreen:

  ps: wat is er mis met een Allegro? 😆

 15. de Austin Allegro van Amerika .. van deze periode dan ..
  maar gelukkig is er voor alles een klant ..

  ik sla even over iig ..

Comments are closed.