Winterswijkse Oldtimer Club Zomerrit 2013
Winterswijkse Oldtimer Club Zomerrit 2013

Zondagmiddag 28 juli 2013 werd de Zomerrit van de Winterswijkse Oldtimer Club gereden. Het mooie weer -niet te warm, droog- droeg bij aan een grote opkomst. Vele leden en een aantal ook welkome niet-leden verzamelden bij het eethuis ‘De Kale Berg’ bij Barchem. Van daaruit werd na een kop koffie een rit van ongeveer 70 kilometer door de prachtige omgeving gereden.

Winterswijkse Oldtimer Club Zomerrit 2013
Bronkhorst binnenrijden achter een Riley RMF. Mooi plaatje!

Bij binnenkomst van Bronkhorst werden de deelnemers aan de Zomerrit door alle terrasjesmensen massaal gefotografeerd. Het moet dan ook wel raar lopen als er op Facebook en Twitter géén foto’s van de diverse auto’s verschenen zijn. De tussenstop die geraamd was op circa 45 minuten liep voor sommigen een beetje uit. Het was dan ook goed toeven op bijvoorbeeld het terras van De Gouden Leeuw.

Winterswijkse Oldtimer Club Zomerrit 2013
Klinkt goed. Ruikt naar Castrol R. Dus ook goed!

Wij reden van Bronkhorst tot Barchem achter de tweetakt Saab van Rudi, die geweldig klonk en dankzij Castrol R ook heerlijk rook(te). Eenmaal in Barchem werd bij de nog immer uitzonderlijk vriendelijke uitbater van ‘De Kale Berg’ met alle liefde de patat bereid, plus eventuele optionele extra versnaperingen. Deze werden in de buitenlucht genuttigd, terwijl er natuurlijk over de prachtige rit, de auto’s en koetjes en kalfjes gekeuveld werd.

De Morris heeft eindelijk weer de beentjes kunnen strekken en wij hebben een fantastische middag gehad. Dit was ons eerste ritje als lid van de club, en we verheugen ons al op een volgende rit.

Zomerrit 2013 Winterswijkse Oldtimer Club: Beregezellig!