Na bijna 40 jaar trekt de Indiana Auctioneer Commission de vergunning van Dean Kruse in. Betalingsproblemen deden de 69-jarige eigenaar van veilinghuis Kruse uiteindelijk de das om. Hij raakt zijn vergunning voor twee jaar kwijt en is – samen met zijn bedrijf – veroordeeld tot het betalen van een boete van $ 70.000,-. Ook moet $ 300.000,- aan achterstallige betalingen aan klanten voldaan worden.

De straf die de veilingcommissie heeft opgelegd, is een van de zwaarste ooit. De straf had zelfs nog hoger uit kunnen pakken, maar de commissie achtte het verstandiger om Kruse de openstaande rekeningen aan zijn klanten te laten voldoen. Een hogere straf had dat waarschijnlijk onmogelijk gemaakt.

De komende drie en een half jaar moet Kruse elk kwartaal verantwoording afleggen over de voortgang van zijn terugbetalingen. De maatregelen betekenen het eind van de veilingen die Dean Kruse vanaf 1971 in Auburn -in het bedrijf dat zijn vader oprichtte- hield. De veilingen trokken elk ‘Labor Day’ weekend tienduizenden bezoekers naar Auburn. Bieders staken elkaar de loef af om zeldzame en klassieke auto’s te kunnen kopen, zoals auto’s die ooit eigendom waren van Clark Gable, Elvis Presley of Marilyn Monroe. Maar ook andere voorwerpen als bijvoorbeeld vuurwapens werden door Kruse geveild.

Kruse wil ondanks de problemen proberen de jaarlijkse veiling te redden. Desnoods zelfs door een ander veilinghuis het evenement te laten leiden. Ook verkoop van het veilinghuis en het bijbehorende vastgoed wordt overwogen.

Kruse’s problemen grijpen terug op de recessie die in 2008 begon. Mensen die in september 2008 en 2009 auto’s kochten, waren Kruse nog miljoenen dollars verschuldigd. Kruse op zijn beurt moest de voormalige bezitters van de auto’s geld betalen dat hij nooit ontvangen had. Ondanks dat van in totaal 70 gevallen een bedrag openstond ter hoogte van $ 1.500.000,-, was daarvan vorige week dinsdag al 1,2 miljoen afgelost.

Om zijn schulden -die op een gegeven moment naar verluid zelfs $ 7.000.000,- bedroegen- te kunnen betalen, sloot Kruse een tweede hypotheek ter waarde van $ 4.500.000,- af. Ook verkocht hij enkele van zijn bezittingen.

Het was makkelijker geweest voor Kruse om een faillissement aan te vragen, de schuldeisers te laten stikken en verder te gaan met zijn leven, maar volgens zijn advocaat is Kruse daar de man niet naar.

bron: Courier-Journal.com via Sports Car Market

Veilinghuis Kruse verliest vergunning
Getagd op:

2 gedachten over “Veilinghuis Kruse verliest vergunning

 • 2 juni 2010 om 06:16
  Permalink

  denk ook dat veilingmeester zijn in deze sector zeer zwaar werk is ..
  ondanks de enorme opgeld percentages ..
  vooral sinds de agresieve concurentie van Barret & Jackson en RM auctions ..

  er is wel van overheidswege uit een bijzonder elegante regeling getroffen ..

Reacties zijn gesloten.