De PeelRand Classic is een relatief eenvoudige, dagvullende, kaartleesrit waarbij u de juiste route moet zien te rijden op basis van enkele kaartlees- “puzzeltjes”. Hoe u die “puzzeltjes” moet oplossen is duidelijk beschreven in het Bijzonder Reglement. Dit reglement is beschikbaar op de website (www.peelrandclassic.nl).
De rit wordt verreden op duidelijke fullcolor wedstrijdkaarten, gebundeld in een fraai handig routeboek op A4 formaat. De organisatie is in handen van AC Gaef um Gaas uit Venlo, in samenwerking met ASC van Hornerijders uit Weert.

Uiteraard wordt ook aandacht gegeven aan het rijden door een mooi landschappelijk gebied, waarbij bebouwde kommen en industriegebieden zoveel mogelijk worden vermeden. De wegen die in de route zijn opgenomen zijn goed begaanbaar. Rekening houdende met de deelnemende klassieke voertuigen zullen ook verkeersdrempels zoveel mogelijk buiten de route worden gehouden.
Niet alleen het voertuig maar ook aan de mens wordt aandacht besteed. Naast het kunnen genieten van het Limburgs landschap zal voor, tijdens en na de rit ook de inwendige mens worden verwend. In het inschrijfbedrag (€

115,00 per equipe) is inbegrepen, een ontvangst met koffie en Limburgse vlaai, in de pauze een eenvoudige lunch en na de finish een uitgebreid dinerbuffet, en dat alles voor twee personen.

Er kan worden gestart in vier wedstrijdklassen:
Sportklasse: voor ervaren deelnemers met een auto ouder dan 1-1-1979.
Toerklasse: voor minder ervaren deelnemers met een auto ouder dan 1-1-1979.
Open Sportklasse: voor ervaren deelnemers met een auto jonger dan 31-12-1978.
Open Toerklasse: voor minder ervaren deelnemers met een auto jonger dan 31-12-1978.
Daarnaast wordt momenteel bekeken of er nog een aparte wedstrijdklasse met alleen het systeem Bol-Pijl wordt uitgezet, dat is mede afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor die klasse.

Tot slot is de start- en finishlocatie, gelegen aan de kruising van de autosnelwegen A67 (Eindhoven -Venlo – Düsseldorf) met de A73 (Nijmegen – Venlo – Maastricht – Luik) zodanig gekozen dat deze vanuit alle windstreken van Nederland, en de buurlanden, gemakkelijk bereikbaar is.

Voor uitgebreide informatie en inschrijven: www.peelrandclassic.nl

Fotos: Jan Peter Ambaum.

zp8497586rq
15 mei 2011: 7e editie van de PeelRand Classic