We schreven er al een paar maal over: de grootste klassiekerbeurs ter wereld ‘Techno Classica’ in Essen. Op donderdag 2 april opent deze beurs de deuren voor het publiek. De eerste beursdag (1 april dus) is met name bedoeld voor pers en bedrijfsleven.

In dit bericht proberen we alle highlights van de beurs op te sommen.

Data en openingstijden
Hiervoor kunt u natuurlijk het best even in {cms_selflink page=”agenda” text=”onze agenda”} kijken.


Speciale tentoonstelling: 100 jaar Bugatti Automobielbouw
Een spectaculaire speciale tentoonstelling is in dit jaar op de TECHNO-CLASSICA te bewonderen. Naar aanleiding van het jubileum 100 jaar Bugatti Automobielbouw presenteert de Bugatti-Club Deutschland e.V. waarschijnlijk acht automobiele rariteiten van de „tovenaar van Molsheim“. Meer daarover is hier te lezen.

Automobielproducenten en -importeurs
Traditie is in de automobielindustrie geen doel op zichzelf. Vooral in economisch moeilijke tijden heeft traditie en de beschrijving van de historie van de firma’s en techniek een bijzondere betekenis – de doeltreffende presentatie van de eigen historie en historische techniek geeft producenten, die een lange traditie en interessante geschiedenis hebben, duidelijke concurrentievoordelen.
Reeds bij de eerste TECHNO-CLASSICA in het jaar 1989 hebben enkele automobielproducenten de effectiviteit van een historische presentatie bij de grootste wereldbeurs voor klassieke automobielen herkend. Ze maken de TECHNO-CLASSICA ook dit jaar weer tot het wereldgrootste klassiekertoneel van de automobielindustrie. De grootste Duitse automobielproducenten en ook belangrijke Europese autofirma’s hebben herkend, dat hun aanwezigheid bij de TECHNO-CLASSICA een belangrijke factor voor het profileren van de merken is. Ze presenteren zich gedeeltelijk in nauwe samenwerking met Duitse clubs op de wereldbeurs voor klassiekers.

Onderdelen, accessoires en onderhoudsmiddelen
Van starter tot ontstekingsverdeler: de belangrijkste automobielproducenten bieden op de TECHNO-CLASSICA originele onderdelen voor old- en youngtimers aan, daaronder Daimler, BMW, VW en Ferrari, maar ook toeleveranciers zoals bijvoorbeeld Bosch en Thyssenkrupp Bilstein. Daarmee kan op de wereldbeurs voor klassieke automobielen één van de belangrijkste wensen van de eigenaars van oldtimers worden vervuld: voor hun lieveling originele onderdelen te vinden. De TECHNO-CLASSICA is daarom ook de belangrijkste markt voor historische automechaniek „vanaf fabriek“.
Voor de TECHNO-CLASSICA geldt: auto ontmoet Lifestyle. Uiteindelijk zijn klassieke auto’s een deel van lifestyle. Liefhebbers van klassieke auto’s hebben namelijk ook de passende levensstijl. En omgekeerd: wie een oldtimer rijdt, heeft ook de passende accessoires nodig. Voor stijlvolle automobilisten bieden rond 25 handelaars en fabrikanten de juiste kleding voor de bestuurders en bestuursters van klassiekers en de nodige toebehoren: of exclusieve reisbagage, nieuwe klassieke mode, individuele cabrioletkappen, extravagante hoeden of bijzonder fijne handschoenen.
Gerenommeerde handelaars voor reserveonderdelen zoals de Münchner Oldtimer Reifen GmbH, H.E. Niemöller, Veteranen Laden, Classic Parts, Karasch, Kocher & Beck, Del Priore, Gruppo Ricambi en Lamberti zijn evenzo vertegenwoordigd als de verzorgingsmiddelfabrikanten Swizöl en Sonax, de werktuigfirma’s Hazet en Dinosaurier Werkzeuge en de roestbeschermingsmiddelfabrikant Fertan. Ze zijn allemaal in de hallen 2, 5, 8 en 9 ondergebracht.

Oldtimerclubs
Meer dan 200 oldtimerclubs presenteren zich en hun servicepakketten op de TECHNO-CLASSICA – daarmee is de wereldbeurs het grootste clubtreffen van de wereld. De stands zijn meestal met grote inzet en fantasievol ingericht, vaak onder een speciaal motto. Ze bieden meer dan 200 fascinerende speciale tentoonstellingen in de grote tentoonstelling.

Youngtimers en tuning
Youngtimers zijn sinds enkele jaren één van de belangrijkste tentoonstellingsbereiken van de TECHNO-CLASSICA. In de laatste jaren was er bij de toekomstige oldtimers een boom die aanhoudt. Op de TECHNO-CLASSICA is er een groot aanbod voor mensen die belangstelling voor youngtimers hebben – van de talrijke youngtimer-clubs over vakmagazines voor youngtimers, organisatoren met intussen vaste evenementen tot reserveonderdeelhandelaars en de auto-industrie. Ook de US-Hot Rod en customs-scène heeft haar toneel op de wereldbeurs voor klassiekers te Essen. Bijzonder spectaculair bij de TECHNO-CLASSICA presenteert zich de American Car scène onder het patronaat van het „Street Magazin“ in hal 1 A. Evenzo als het thema youngtimers heeft zich het thema Classic-Tuning op de TECHNO-CLASSICA in de laatste jaren steeds meer geëtableerd. Onder meer met de net 40 jaar oud geworden Ford Capri kwam ook het thema tuning op – bijgevolg is de belangstelling voor Classic-Tuning vandaag zeer groot. Rond 200 getunede klassiekers worden op de TECHNO CLASSICA volgens de schattingen van de organisator gepresenteerd.

Een presentatie van evenementen en veilingen
Meer dan 200 info-stands bieden de bezoekers van de TECHNO-CLASSICA uitvoerige informatie over evenementen voor oldtimers, rally’s, autoraces en schoonheids-concurrenties. Organisatoren van grote evenementen voor klassiekers zoals „2000 km durch Deutschland“, „Gran Premio Nuvolari“, „Heidelberg Historic“, „Tour de France de l’Automobile“, „Eifelrennen“, „Goodwood Revival“, „Silvretta Classic“, „300 Miglia del Ducato di Parmae Piacenzo“, „300 Miglia delle Ville Venete“, „Trofeo Biondetti“, „Schöffel Alpen Trophy“ en „Trentino Classics“ presenteren op de TECHNO-CLASSICA hun aanbod – en gebruiken de wereldbeurs voor klassieke automobielen om zich en hun evenementen grotere publiciteit te verschaffen. Intussen is de TECHNO-CLASSICA de grootste Duitse infobeurs voor evenementen voor oldtimers.

Verder…
Naast alles wat we hierboven genoemd hebben zijn er natuurlijk ook diverse stands met boeken, tijdschriften, kleding en miniatuurauto’s. Ook staan buiten vele klassiekers en youngtimers te wachten op een nieuwe eigenaar.
Kortom: de Techno Classica heeft voldoende te bieden om de liefhebber minimaal één dag van de straat te houden.

Data en openingstijden:
Voor de data verwijzen wij u naar onze agenda.

Toegangsprijzen:

Premium dagkaart
(voor woensdag, 01 april 2009: programmaoverzicht, pers- en vakbezoekerdag)
€ 30.00
Op alle andere dagen:
Volwassenen
€ 20.00
Jeugdige personen, scholieren (15 tot 17 jaar), studenten, werklozen en gehandicapten (op vertoon van een bewijs) € 16.00
Kinderen en jeugdige personen (8 tot 14 jaar) € 10.00
Kinderen (onder 8 jaar in begeleiding van volwassenen) free admission
Familieticket (ouders met 2 kinderen (tot 17 jaar) € 50.00
Groepen vanaf 20 personen, per persoon € 18.00