Historic Grand Prix Zandvoort

Historic Grand Prix Zandvoort

In aanloop naar de Historic Grand Prix Zandvoort 2015 heeft de organisatie het tijdschema en een vernieuwde website gepresenteerd. Het tijdschema van het driedaagse autosportfestijn telt negentien races en vier demo’s, verdeeld over zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus. Op vrijdag vinden de kwalificatietrainingen plaats. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.historicgrandprix.nl, waar naast veel achtergrondinformatie ook regelmatig updates verschijnen richting het laatste weekeinde van augustus.

De mooiste en meest tot de verbeelding sprekende historische raceklassen komen op 28, 29 en 30 augustus weer in actie op Circuit Park Zandvoort. Het programma telt zes races voor Formule 1- en Grand Prix auto’s, waaronder twee races van het FIA Masters Historic Formula One Championship. Met het FIA Masters Historic Sports Car Championship en de klasse Groep C komt enkele decennia Le Mans-geschiedenis naar Zandvoort. De FIA Lurani Trophy (Formule Junior) en de klasse Historic Formula 2 zijn formulewagenklassen die als kraamkamer van de Formule 1 dienden. Daarnaast maken de bekende historische toerwagen- en GT-klassen weer onderdeel uit van het programma. Naast de Gentlemen Drivers en de Pre ’66 Touring Cars verwelkomen we de even grote als fraaie startvelden van het NK Historische Toerwagens & GT’s en het NK GT’s en Touring Cars.

Historic Grand Prix Zandvoort

Demo-time
De Historic Grand Prix Zandvoort heeft dit jaar extra tijd voor demonstraties gereserveerd. Zowel op zaterdag als op zondag vinden er diverse demo’s plaats, in totaal anderhalf uur per dag. Het programma is nog niet bekend, maar reken op demonstraties die minstens zo bijzonder zijn als de prachtige optredens van Arie Luyendijk, David Brabham en Roberto Moreno vorig jaar!

Dagvullend programma
De echte liefhebber zet drie dagen op rij de wekker. Op vrijdag en zondag begint het programma om negen uur, op zaterdag gaat de eerste race zelfs al om acht uur van start. Het zaterdagprogramma wordt iets na zessen afgevlagd, waarna een groot aantal deelnemers zich opmaakt voor de unieke rijdersparade door het centrum van Zandvoort.

Toegangskaarten voor het circuitprogramma kosten in de voorverkoop slechts 20 euro voor een dagkaart en 40 euro voor een driedaagse weekendkaart. Met deze kaarten bent u ook welkom in de paddock, waar de auto’s staan opgesteld. Kaartjes voor kinderen van vijf tot twaalf jaar kosten de helft, jongere kinderen onder begeleiding hebben gratis toegang.

Historic Grand Prix Zandvoort

Vernieuwde website
De officiële website www.historicgrandprix.nl is onlangs vernieuwd. Behalve een verfrissende uitstraling, biedt de website veel achtergrondverhalen, nieuws en informatie over alle raceklassen en de parade. Daarnaast kan men zichzelf en anderen op tickets of arrangementen voor de exclusieve Paddock Club trakteren. Ook vindt u er foto’s, video’s, uitslagen en antwoorden op veelgestelde vragen. Check dus snel www.historicgrandprix.nl.