Citroën Traction Avant

Foto's BBQ Traction Avantclub in Winterswijk

In het weekend van 4 en 5 september 2010 togen leden van de Traction Avant Club afdeling Midden naar camping Vreehorst in Winterswijk voor hun jaarlijkse BBQ weekend. Aangezien ik op een paar minuten rijden afstand woon, nodigden Citrofiel en zijn ouders mij uit om een vorkje mee te prikken en een ritje mee te maken in een TA. Daar kon ik natuurlijk geen 'nee' tegen zeggen.

Maar voor er gegeten kon worden moest ik eerst een ritje in een Traction Avant meemaken. Een gelegenheid die ik uiteraard niet liet schieten, en die ik gelijk aangreep

http://goexback.com how to get your ex back

om Citrofiel en zijn vader de Winterswijkse Steengroeve te laten zien. Dat de wegen er naartoe ook nog eens mooi zijn om met een klassieker te rijden, kwam natuurlijk goed uit.

Eenmaal terug besloot ik om toch maar eens foto's te gaan maken, voordat het te donker zou worden. Diverse eigenaren konden me erg veel vertellen over hun Traction en andere Citroëns. Vele foto's en een heleboel Citroën-feitjes rijker konden we uiteindelijk toch nog aan de BBQ beginnen. Ik heb er van genoten, bedankt voor de uitnodiging!

zp8497586rq

20 reacties

 1. tis wel duidelijk dat citro-paten echte kampeer knakkers zijn ..
  helemaal met deugdelijke tafels en stoeltjes enzo ..
  gezellig met allemaal doelgenoten ..
  ik zou me daar prima tussen kunnen vermaken iig ..

  ben 1 keer bij zo,n bedoeling geweest met allemaal amerikaanse auto,s ..
  had het na 5 minuten gezien .. en ben weer weggegaan ..
  je kent het wel .. met een miss wet t-shirt contest en dat soort troep ..

  de Lincoln meeting of de full size Ford meeting is meer specifiek ..
  en is het lot-genoten gevoel groter ..

  1. Vielen de Gevvelkeukskes eigenlijk in de smaak? Als ik zo’n pakje koekjes eenmaal geopend heb…

   … laat ik het zo zeggen: Ze worden niet oud :mrgreen:

   1. Dat heb ik ook wel eens op kamers. In dit geval had ik helaas ‘controle’ door mijn ouders, dus ik heb rustig moeten doen. 😉 Erg lekker!

 2. @Citrofiel: Dank voor het compliment! Motiveerd mij alleen maar meer..

  @Wim de Riet: Betrek mijn autoboeken meestal via antiquariaten en kringloopwinkels, scheelt vaak enorm in prijs. Heb wat kennissen in die kringen die mij vaak tijdig tippen voordat de eventule handelaren erbij kunnen. Ben nu op zoek naar de Traction-bijbel van Olivier de Serres, maar als dat te lang duurt ga ik ook voor de bijl en betaal de volle mep! 😉

  1. Ik ben zelf ook gek op oude autoboeken. De boeken die ik verkoop zijn echter allemaal nieuw. Wellicht dat er ooit een aantal tweedehands boeken bij komt, maar op korte termijn heb ik daar geen plannen voor.

 3. @Pallas: Klopt helemaal! En maak je niet druk om die kennis, de Traction is nog de Citroën waar ik het meeste van weet en dat is niet bijster veel. Oftewel: Jij blijft mijn encyclopedie. 😉

  @Wim: Ik denk dat Pallas’ DS-kennis al hiaat-loos is. 😛

  Off-T: Hè, wat jammer dat je niet meer dan 4x kunt reageren met die tab-structuur. :mrgreen:

  1. Inderdaad, wilde eigenlijk een boek over de Traction laten zien… Krijg je als je teveel tegelijk wilt doen 😳

   Dat van die vier keer viel mij ook al op 😆

   1. Ik heb geen Tractionboek gezien op klassiekerboeken.nl. Helaas. Maar concentreer jij je nou maar op je video’s. 😈

    1. Dat is er ook (nog) niet. Zodra het uitkomt, hoor je het uiteraard 😉

 4. Zie nou pas dat leuke vissenstaartsierstukje op de uitlaat, hele vroege Snoeken hebben dat ook.

 5. Hmm tijd dat ik mij weer wat actiever in de klassiekerwereld ga bewegen, mis het ene leuke evenement naar het ander. Eerst maar eens een klassieker aanschaffen, want het BMWeetje gaat vervelen.
  Wat een aparte kleur dat groene wieltje, zou het orgineel zijn? (laat de TA nou net het enige model van Citroën zijn waarvan ik de kleurstalen niet uit mijn hoofd weet.) 😛

  1. Als ik het goed heb begrepen horen de wielen geel of rood te zijn, maar ik weet even niet meer welke kleur bij welke uitvoering hoort… Citrofiel, help je even? 😉

  2. Ik denk ik zoek even via het kenteken op uit welk jaar hij ook al weer komt, is het kenteken van een 11 uit ’46… Dat zal iig niet kloppen aangezien hij vooroorlogs is en volgens mij een 7. En als ik het kleurenoverzicht bekijk lijkt de kleur ook niet te kloppen. Als ik het onthoud zal ik de eigenaar er eens om vragen.

   Zoals Wim al zegt kloppen de wielen inderdaad niet. Sportjes kregen in die tijd gele wielen en Normales rode wielen.

   1. Oké voor de duidelijkheid, met een sportje bedoel je een legere? Ben echt niet thuis in pre-DS Citroëns.

    1. Ja, een Sportje/Legere/BL is de kleine, de Normale/BN is de middelgrote en de Familiale/Commerciale is de lange. Het wordt nogal door elkaar gebruikt eigenlijk…

     1. Dus., .. een 7 is per definitie een BL, of zijn die er ook in BN, want 11jes bestaan in toch zowel als BL als BN. En een 15 is dan een 11BN met een langere voorkant ivm 6-cil, toch?
      Een 11BL is net zo smal als een 7cv. En Familiale bestaat niet als 7?
      Begint te dagen, zal snel eens wat traction lectuur aanschaffen, deze hiaten in mijn (parate) kennis zijn onacceptabel!

 6. Oh trouwens, het is niet echt een BBQ-weekend hoor. 😛 We doen ook nog andere dingen. Omgeving bekijken, al dan niet rijdend vanuit de TA en dergelijke. Gewoon de standaard kamperende toerist uithangen eigenlijk, met iets meer de nadruk op rijden. En de BBQ is toevallig een traditie geworden op zaterdagavond.

 7. Hé, wat leuk! 😉 Het was een mooi weekend en ik vond het ook erg leuk jou te ontmoeten.

Comments are closed.