Zondag 29/08/2010: Spettacolo Sportivo op Circuitpark Zandvoort stond op de planning. Het beloofde een natte sombere dag te worden. Rond half 10 zijn we aangekomen op het circuit. Na aan het begin van hot naar her gestuurd te worden voor de perskaarten en hesjes kwamen we eindelijk aan op de parkeerplaats achter de hoofdtribune (parkeerplaats A). Stappen we uit ( Matthijs, Nancy en ik), valt me gelijk een mooie Giulia op die ook achter de hoofdtribune staat. Even snel “guerilla style”  fotografie en een los filmpje gemaakt zonder statief (daarover volgende week meer) .
Nadat de auto wegreed zijn we met de benenwagen onder het beruchte tunneltje van Zandvoort  doorgegaan.

Eenmaal aangekomen was het -zoals te verwachten viel- bomvol Alfa Romeo's. Niet zo verwonderlijk ook, aangezien het merk dit jaar 100 jaar bestaat. Officieel is het begonnen als de dependance van Darracq onder de naam SAID. Dit stond voor “Società Anonima Italiana Darracq”. Vrijvertaald betekend die “Naamloze Vennootschap Italiaanse Darracq”. De modellen die daar geproduceerd werden vanaf 1906 waren echter niet echt verkoopsuccessen omdat ze nogal verouderd waren. Uiteindelijk is de boel verkocht door Darracq en zijn de Italianen er zelf mee aan de slag gegaan. In 1910 ontstond dan ook de nieuwe firma met de naam: ALFA “Anonima Lombarda Fabbrica Automobili”.  Romeo was echter nog niet aan de naam toegevoegd. Dit gebeurde pas jaren later, nadat Nicola Romeo in W.O. I Alfa opkocht om er zijn eigen mijnbouw- en oorlogs-voertuigen mee te produceren. Alfa was in die jaren niet meer bestaand, aangezien alles wat geproduceerd werd Romeo werd genoemd. Toen de oorlog in 1918 ten einde was, moest Nicola Romeo zijn beleid omgooien. Maar auto's met de naam Romeo zouden nietszeggend zijn. Auto's met naam Alfa waren bekend. Als compromis werd daarom de merknaam Alfa Romeo geboren. In de vele jaren die volgende heeft Alfa Romeo heel wat racesuccessen geboekt, waaronder de successen met een zekere jonge coureur en later autoproducent Enzo Ferrari“.

Je kon wel zien dat er dit jaar flink uitgepakt was. Van vooroorlogse modellen tot de laatste Tubolare Zagato (Een auto op basis van de Alfa Romeo 8C, TZ3 voor de kenners).Alles wat Alfa Romeo was en is stond er. Maar ook zaken als Italiaans eten en drinken waren er te vinden. Vond het eigenlijk wel jammer dat we daar niet van hebben kunnen genieten. Maar des te meer hebben we genoten van al het moois op de baan. Verder zijn we getuige geweest van wat glijpartijen, die ook op de foto staan.<a rel="attachment wp-att-10180" href="https://new.klassiekerrally.nl/repro-spettacolo-sportivo-circuitpark-za

ndvoort-29082010/spettacolo-sportivo-030/”>

Gelukkig was er in alle gevallen niet al te veel schade. Gek genoeg is alle schade ontstaan toen het relatief droog was. Want geloof me, de regen nam bijna bijbelse proporties aan. Ik race zelf ook, maar dit was werkelijk waar gekkenwerk. En het is dat veel marshallposten leeg waren zodat we nog enigszins droog konden staan, maar anders….

Er reden die dag verschillende raceklassen rond. Als allereerste en voornaamste de Alfa Romeo Challenge. Een mooie klasse met een divers veld van oude en nieuwe Alfa's. Daarbij moet gezegd worden dat het opvalt dat de klassiekers erg goed mee kunnen komen met de nieuwere Alfa Romeo's. Daarnaast reed er die dag de HARC zijn rondjes. Dat is de “Historische Auto Ren Club“. Een heel divers veld van kleine Austin Mini's en Fiat Abarth 600 tot Ford Mustangs en Ford Fairlane's. Maar ook alles ertussenin. Een raceklasse met de nodige actie, waar ik graag als persfotograaf nog eens foto's wil nemen.

Last but not least kon je er ook rijden als amateur. Op een aantal van de foto's zie je dan ook mensen rijden zonder helm. Aan het begin van de dag was dat nog prima te doen, maar naarmate het weer vorderde werd het steeds lastiger. Veel van de mensen gingen dan ook al huiswaarts nadat de baan was omgetoverd tot een zwembad.

Al met al hebben we een hele leuke dag gehad. Een dag die goed georganiseerd is door de S.C.A.R.B, Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters. Onze dank gaat dan ook uit naar deze organisatie voor het mooie verloop van de dag. En persoonlijk naar Theo Meinster, voor het verzorgen van de perskaarten. Daarnaast natuurlijk ook naar de nieuwe leuke contacten, zoals de eigenaar van de MGA met nr 90, de bestuurder van de Pacecar en natuurlijk de mensen met de oranje Giulia.

Hieronder vind je nog een verzameling foto's van de dag. Alle overige foto's zijn te vinden op de site van Matthijs, en voor vragen kun je altijd mailen naar Matthijs, Nancy en/of Kevin.

Artikel: Kevin “Kevski Style” Houtzager
Fotografie: Matthijs “matthijsblom” Blom , Kevin “Kevski Style” Houtzager en Nancy “MissNancy” Verheul

zp8497586rq
Repro: Spettacolo Sportivo Circuitpark Zandvoort 29/08/2010
Getagd op:    

21 gedachten over “Repro: Spettacolo Sportivo Circuitpark Zandvoort 29/08/2010

 • Pingback:Videotime: Spettacolo Sportivo, Alfa Romeo Challenge & HARC Circuitpark Zandvoort 29/11/2010

 • 8 september 2010 om 22:39
  Permalink

  Next Update: Weekend erop Centennial Classic TT op het TT circuit in Assen! Ohja, en de video is af. Nu nog uploaden…. :mrgreen:

 • 8 september 2010 om 11:01
  Permalink

  Weer een nieuwe update: Dit weekend: Nurburgring: YTCC!

 • 7 september 2010 om 15:57
  Permalink

  Just in. Foto’s komen ook in het Alfa Clubblad :mrgreen:

 • 6 september 2010 om 08:59
  Permalink

  Goed artikel, gave foto’s!


  Livery door mij ontworpen! 🙂

  • 6 september 2010 om 11:38
   Permalink

   Cool 8) Ik vond vooral de nr 1 en de nr 188 heel mooi! Leuk detail van de 188. Als je goed kijkt op de foto’s zie je dat het raam tussen de deur is gevallen 😯

   • 6 september 2010 om 14:07
    Permalink

    Van die deuren is ook niet veel meer over dan alleen een buitenhuid. Geen wonder dat zo’n ruitje er dan makkelijk uit kan glippen…

    Nummer 1 kan ik zo snel even niet vinden…

 • 6 september 2010 om 08:40
  Permalink

  Geweldig! Toch es wat vaker op Zandvoort kijken.

  • 6 september 2010 om 11:35
   Permalink

   Lijkt erop dat we dit nog wel een aantal keer dit jaar gaan doen (a) En hopelijk eerder dan jullie denken (a)

   Video volgt deze week nog 😉

 • 5 september 2010 om 22:32
  Permalink

  Wat een verschrikkelijk gave en ook geslaagde foto’s! Was foto 106 bijvoorbeeld een auto geweest die me meer aansprak, dan had ik op een wallpaper gevraagd. 😉

  @Wim: Foto 1, lijkt het je wat? Nu je toch bezig bent… 8) 😛
  Off-topic: Het is gelukt, ik kan morgen de Acadiane ophalen en meenemen. En aangezien mijn ouders op vakantie zijn ‘moet’ ik hem wel twee weken bij me houden. :mrgreen:

  • 6 september 2010 om 11:41
   Permalink

   Zorg eens dat en meer citroens gaan racen dan :mrgreen: BTW: heb contact met die Racende eend uit NL :mrgreen:

  • 6 september 2010 om 14:08
   Permalink

   Ik vind de kleur niet mooi! 😉

   Veel plezier met de Acadiane… 🙂

   • 6 september 2010 om 17:57
    Permalink

    Nou, dat plezier is een beetje vergald. Onderweg begon hij steeds meer te bokken bij accelereren en stationair is het helemaal een ramp. Technische nitwit als ik ben, zit ik nu dus met een probleem. Eerst maar even kijken of ik het zelf kan vinden mbv het internet, anders wordt het hulp inroepen of gewoon naar een garage. 😕

  • 6 september 2010 om 18:27
   Permalink

   @ Citrofiel

   Walpapers kunnen altijd natuurlijk 8)

   foto’s in full size zijn 4752 X 3168… mooi formaat voor wallpaper dus

   • 6 september 2010 om 21:10
    Permalink

    Ik heb hoge eisen aan een wallpaper. 82 t/m 91 zijn prima qua compositie. Maar dat zijn nu juist de niet-Alfa’s, en ik wil natuurlijk wel een mooie auto als achtergrond hebben. 😛

 • 5 september 2010 om 11:59
  Permalink

  Gelukkig ging het eind van de dag pas regenen en niet eerder…..

  Al was dat voor de foto’s misschien wel leuk geweest 😆
  Voor het evenement was het zo het mooiste.

  • 5 september 2010 om 18:08
   Permalink

   Dat kun je wel stellen ja! Mooie dag geweest iig. Op naar de volgende 18 en 19 september. De rest blijftnog even afwachten….

Reacties zijn gesloten.