Open dagen Janssen Carrosseriebouw 2015

Open dagen Jansen: Pre-war anno nu

Open dagen Janssen Carrosseriebouw 2015

Zaterdag 9 en zondag 10 mei opende Bas Jansen de deuren van zijn carrosseriebedrijf in Wesepe. Bij carrosseriebedrijven denk je misschien aan werkplaatsen waar vrachtwagens voorzien worden van een opbouw, of aan schadebedrijven waar schades aan diverse leasebakken hersteld wordt. Bij die eerste gedachte zit je er niet eens zo ver naast: Van oorsprong werden in de hallen veetransporters gebouwd. Mond- en klauwzeer en varkenspest zorgden er voor dat daar de klad in kwam, waardoor gezocht moest worden naar alternatieven om de kost te verdienen.

Open dagen Janssen Carrosseriebouw 2015

Een van de alternatieven is het vormen van nieuwe carrosseriën op chassis van vooroorlogse auto’s. Maar ook restauraties van jongere auto’s kunnen door het team van enthousiaste vakmensen uitgevoerd worden. Daarvan waren voldoende voorbeelden te zien. Diverse vooroorlogse chassis met meer of minder plaatwerk stonden naast elkaar opgesteld. Namen als Rover, Riley, Invicta en natuurlijk Austin waren her en der te ontdekken. In plaats van ergens in een schuur weg te roesten, rijden ze binnen afzienbare tijd weer ergens op deze wereld rond.

En dat er mee gereden wordt, bewezen diverse trotse bezitters van een door Jansen en zijn team gebouwde pre-war. In de loop van de middag waren er meerdere exemplaren te zien en te horen. Maar ook andere klassiekers, zowel vooroorlogs als na-oorlogs kwamen naar Wesepe om al het moois te aanschouwen, om daarna onder het genot van een van de verkrijgbare versnaperingen even bij te kletsen met vrienden, bekenden of wildvreemde geïnteresseerden. Ook aan de kinderen én aan het goede doel werd daarbij gedacht: Tegen een geringe vergoeding kon een bouwpakketje gekocht worden, waarvan een deel van de opbrengst naar Stichting Furori ging. Deze organisatie zet zich in om zieke kinderen hun zorgen te laten vergeten door ze in een racekart te zetten en zo een onvergetelijke dag te bezorgen.

Alles was tot in de puntjes verzorgd en de stemming was -net als het weer- opperbest. Je zal er maar mogen werken…

Meer foto’s zijn te vinden op deze pagina.