Auto Union DKW 1000 SP Roadster

Het is niet voor niets dat veel mensen een passie hebben voor klassieke auto’s. Door de bijzondere vormgeving en iconische uitstraling vallen klassieke modellen op tussen de massa steeds moderner ogende auto’s. Oldtimers stralen klasse uit en toveren een glimlach op ieders gezicht. Reden genoeg om je nog eens te verlekkeren aan de volgende prachtige oldtimer occasions.

Auto Union DKW 1000 SP Roadster
Auto Union DKW 1000 SP Roadster

Toen deze opvallende Auto Union op de markt verscheen was de bijnaam “Schmalspur- Thunderbird”. Dit klopt zeker wanneer je de gelijkenis met de US Ford Thunderbird ziet. Het is net alsof de auto uit een film is weggereden. De bekleding en het chroomwerk zijn in goed verzorgde conditie, waardoor de auto gloednieuw oogt. Toch is het bouwjaar van deze bolide 1963. Goed voor prachtige ritjes in een warme lentezon en even terugdenken aan de roerende jaren 60.

Chrysler Maxwell
Chrysler Maxwell Open Touring

De Maxwell open touring cabrio uit 1925 is er een voor de liefhebbers en verzamelaars. Met maar 112 kilometer op de teller en 3 versnellingen kun je indenken dat het lastig is om op de openbare weg te rijden met deze prachtige Amerikaan. De rode lak maakt het klassieke plaatje van The American Dream helemaal af.

Land Rover Defender Series 2a
Land Rover

Deze geheel originele Land Rover diesel komt uit 1963 en lijkt op eerste gezicht een vreemde auto in dit rijtje. Natuurlijk heeft deze wagen niet de specifieke uitstraling die je zou verwachten van een oldtimer. De Land Rover oogt namelijk robuuster. De liefhebber weet de lichtblauwe kleur en het authentieke interieur zeker te waarderen. Een bijzonder extraatje: alle bijbehorende historie zoals facturen en het originele inschrijvingsbewijs.

Een droomauto is heel persoonlijk. Wat is jouw favoriete klassieker die jij ooit nog eens in je bezit zou willen hebben?