Van 1950 werd in Mexico de opening van de Pan-Amerikaanse snelweg gevierd met een extreem zware rally. Rijders kwamen van heinde en verre om aan deze monsterlijk zware rit deel te nemen. Ook fabrieksteams ontdekten in de jaren daarna de Carrera Panamericana.

In 1952 stevenden Karl Kling en bijrijder Hans Klenk in hun Mercedes 300 SL af op een overwinning toen ze een vogel tegen de voorruit kregen. Een gier om precies te zijn… De auto werd zwaar beschadigd en Klenk raakte gewond aan zijn hoofd. Ondanks dat wisten ze als eerste te finishen, met in hun kielzog nΓ³g een Mercedes 300 SL. Om eventuele toekomstige confrontaties met grote vogels beter het hoofd te kunnen bieden, werden stangen voor de voorruit bevestigd. Het bleef echter bij dat ene incident.

De ‘echte’ Carrera Panamericana werd in 1954 voor het laatst gereden. De gevaarlijkste race ter wereld werd echter in 1988 nieuw leven ingeblazen. In diverse klassen strijden de meest uiteenlopende auto’s om de overwinning, en nog steeds is de race/rally geen toerritje. In oktober is Mexico opnieuw het toneel van dit spektakel. Mercedes stuurde alvast een nieuwe SLS AMG met vleugeldeuren naar Mexico, vergezeld door een klassieke 300 SL, compleet met stangen voor de ruit. Of beide auto’s ook werkelijk aan de monsterrally gaan deelnemen kan ik uit het verhaal niet op maken, maar de plaatjes waren een goed excuus om dit bericht te plaatsen.

Bron: www.autoblog.com
Meer informatie: www.lacarrerapanamericana.com.mx


[wp_cart:La-Carrera-Panamericana:price:55:end]

Bestellen via Klassiekerrally.nl
Het boek van Johnny Tipler is via Klassiekerrally.nl te bestellen door op bovenstaande knop te klikken. In de rechter kolom kunt u de inhoud van uw winkelwagen zien. Na het klikken op de PayPal knop, kunt u uw betaling op diverse wijzen verrichten. Nadat het totaal verschuldigde bedrag door ons is ontvangen, zal het boek door Veloce Publishing naar u worden verzonden.


300 SL rijdt route La Carrera Panamericana opnieuw
Getagd op:

8 gedachten over “300 SL rijdt route La Carrera Panamericana opnieuw

 • 25 maart 2010 om 21:52
  Permalink

  Kijk dat waren de mannen, vers over de finish heen en een lekkere North State opsteken πŸ˜›
  Doe mij er ook maar een!
  Geweldig dat de magie van de oer 300SL nog zo sterk is dat hij zijn achter achter achter kleinzoon moet helpen promoten !

 • 25 maart 2010 om 20:31
  Permalink

  Ik neem m’n stapel Johnny Tipler-boeken wel mee naar Spa πŸ˜‰

  Meet ‘n’ Greet klinkt goed! Volgens mij heb ik dan nog niets bijzonders…

 • 25 maart 2010 om 20:28
  Permalink

  Johnny signeerd maar wat graag z’n boek, bv. tijdens de DSR of op Spa6.

  Zeg Wim, zondagavond 2 mei een meet-up doen. Op een discrete plek in Gelderland / Overijssel, zeg vanaf een uur of 6? Strictly KR folk and all that? Auto’s likken en bier drinken?

 • 24 maart 2010 om 20:56
  Permalink

  Ze zijn inderdaad wel erg groot… Ik ga het even aanpassen. Heb het bericht voor ik naar mijn werk ging geschreven, en in mijn lunchpauze gepost. Dan krijg je dit soort foutjes.

 • 24 maart 2010 om 20:41
  Permalink

  Yeah, oude plaatjes. Jij weet hoe je me moet plezieren. πŸ™‚
  EΓ©n puntje: Die plaatjes passen in grote vorm niet binnen mijn Firefox-scherm, terwijl ik toch geen extra browserbalken heb en mijn resolutie vrij hoog staat, dus anderen hebben er wellicht nog meer last van. Dat is vast aan te passen. πŸ˜‰

 • Pingback:Tweets die vermelden 300 SL rijdt route La Carrera Panamericana opnieuw -- Topsy.com

Reacties zijn gesloten.