Op zondag 30 september vindt de 6e editie plaats van een van Nederlands mooiste evenementen voor klassiekers; het Nationaal Oldtimer Festival. Het Circuitpark Zandvoort is weer het toneel van dit evenement, dat zich kenmerkt door een breed programma. Naast de Klassiekermarkt, het showpaddockprogramma en de Grootste Europeesche Oldtimer Toertocht is er een raceprogramma met de State Of Art Grand Prix Classic. Dit jaar is Europeesche Verzekeringen opnieuw hoofdsponsor van het festival.Dat betekent dus mooie klassiekers op de paddocks én volle racevelden op het circuit. Het circuitprogramma wordt aangevuld met vrij rijden en enkele showblokken en parades. Ook wordt wederom door honderden deelnemers uitgekeken naar de toertocht van Europeesche Verzekeringen; dit jaar kan iedereen met een oldtimer al van de rit naar het circuit een feest maken door deel te nemen aan de Grootste Europeesche Oldtimer Toertocht.

Nieuw is de 100 Miles Road Challenge Classic Edition. Eigenaren van klassieke voertuigen kunnen een mooie toeristische route van 100 mijlen (circa 160 kilometer) afleggen op de ochtend van het festival en finishen op het Circuitpark Zandvoort. Hier volgt dan nog een parade op het circuit en een diner als afsluiting.

VEELZIJDIG EN GEVARIEERD PROGRAMMA

Als bezitter van een klassieke auto kan men genieten of meedoen aan tal van activiteiten. Maar je hoeft niet per se een trotse bezitter te zijn van een klassieker om van al dit moois te genieten. Ook voor de “kijker” is er veel te zien, te horen en te beleven bij programma-onderdelen zoals:

Grootste Europeesche Oldtimer Toertocht
Liefhebbers met een eigen oldtimer worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze ultieme toertocht. Deelnemers starten thuis en toeren via één van de drie officiële startplaatsen naar Zandvoort. De route voert door het Hollandse landschap en langs typische Hollandse plekken, zoals bezienswaardigheden, monumenten etcetera. Onderweg zijn er opdrachten uitgezet. Deelnemers maken kans op een leuke prijs.

Meguair’s Concours d’Elegance
Hier gaan in diverse klasses deelnemers naar huis met een mooie trofee. Enkele ervaren juryleden onder leiding van beëdigd taxateur Dennis Rietveld zullen de deelnemende bolides beoordelen.

Vrij Rijden
Een leuke manier om het circuit te leren kennen is het programma onderdeel Vrij Rijden, waarbij we twee soorten sessies onderscheiden; Toerklasse en Sportklasse. Aanmelden kan in clubverband of individueel.

Bedrijvenmarkt
Op de bedrijvenmarkt kunnen liefhebbers terecht voor accessoires, kleding, en natuurlijk lifestyle. Met lege handen huiswaarts keren is er dan niet bij. Veel specialisten bieden hier hun producten aan, waardoor de kans groot is dat je iets vindt waar je normaal lang naar moet zoeken. Natuurlijk worden hier ook de nieuwste en snelste automodellen op de paddock gepresenteerd.

Showpaddock
Tientallen merkenclubs presenteren hier hun mooiste bolides. Zoals altijd krijgt elke club op de showpaddock een eigen gereserveerde ruimte. Een mooie brede waaier aan bolides uit Frankrijk, Duitsland, Zweden, Engeland en Amerika.

Aantrekkelijk raceprogramma
Het raceprogramma bestaat uit races door coureurs uit binnen- en buitenland. Uit België wordt de Special Open Trophy verwacht. Nederlandse klasses die aan de start verwacht worden zijn het Delta Lloyd Xclusief Nederlands Kampioenschap HTGT en het Dantuma NK GTTC.

Het complete tijdschema is terug te vinden op www.nationaaloldtimerfestival.nl. Op deze website staat uitgebreide informatie vermeld voor bezoekers en ook kunnen deelnemers zich aanmelden voor de Showpaddock, de Grootste Europeesche Oldtimer Toertocht, de 100 Miles Road Challenge en het Concours d’Elegance.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Bezoekers betalen  €17,- per persoon.
Tickets zijn €3,- goedkoper in de voorverkoop.

Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Parkeren op de parkings van het circuit kost €7,-

Deelname aan de Europeesche toertocht bedraagt slechts €10,- per equipe.
Chauffeur en bijrijder hebben gratis toegang tot het festival.

Eigenaren van klassieke auto’s van minimaal 25 jaar krijgen gratis entree als ze met hun oldtimer op de showpaddocks komen.
Ook heeft men gratis toegang voor de auto, mits van te voren online aangevraagd via de website.

Informatie over het evenement kunnen bezoekers verkrijgen via:

-Telefoon: 088-0402402
-E-mail: info@402automotive.com
-Website: www.nationaaloldtimerfestival.nl

6e editie Nationaal Oldtimer Festival

2 gedachten over “6e editie Nationaal Oldtimer Festival

 • 1 augustus 2012 om 07:45
  Permalink

  Klassiekerrally doet het weer !!

  goeie zaak ..

  • 1 augustus 2012 om 09:09
   Permalink

   Thanks, het staat ‘dankzij’ CoolClassics.com wel op een laag pitje, maar ik kan me ook niet in tweeën delen 🙂
   Dus zo af en toe probeer ik berichtjes te plaatsen.

Reacties zijn gesloten.