Op 27, 28 en 29 mei zal de eerste editie van de Spa-Francorchamps Classic letterlijk van start gaan. Een nieuw klassiekerevenement op een van de mooiste circuits ter wereld, in elk geval favoriet bij veel coureurs. Het beloofd voor zowel de toeschouwers als de coureurs een onvergetelijk weekend te worden, met maar liefst zeven verschillende races.

De Classic Endurance Racing prototypes en GT's uit de jaren '70 rijden hun tweede race van het seizoen 2011. Vanwege het grote aantal deelnemers wordt het startveld in tweeën gedeeld. Bijzonder interessant vanwege de deelname van BMW M1, Ferrari 712, Chevron B16 of Porsche 935.

Na de Dix Mille Tours de Navarre en de Grand Prix de Pau Historique, komen de GT's en pre-'66 sportwagens van de Sixties' Endurance voor het eerst naar het Belgische circuit. Het startgrid is gevuld met onder andere Lotus Elites, Morgan +4's, Porsche 904's of Jaguar E-types.

Ook voor het eerst rijden auto's als de Maserati A6 GCS, Ferrari 250GT Berlinetta of Abarth Simca uit de jaren '50 en '60 voor het klassement van de Trofeo Nastro Rosso. Maar ook liefhebbers van motorsportgeweldenaars uit de jaren '80 komen aan hun trekken. Het Group C startgrid biedt lekkers als de Sauber-Mercedes, Porsche 962 en Jaguar XJR.

Onder de

Peter Auto meetings-vlag zullen ook twee nieuwe races gereden worden: de Challenge ASAVE Group 1 met Touring en GT auto's die raceten tussen 1947 en 1976, en de BOSS GP single seaters, die in 2010 al bijzonder goed ontvangen werden.

Dit nieuwe 100% klassiekerevenement wordt ook een ontmoetingsplek voor alle automobielliefhebbers. Verzamelaars/liefhebbers, of ze nu aangesloten zijn bij een club of niet, krijgen een speciaal plekje in de paddock. Tijdens de eerste editie van de Classic zullen de Porsche- en MG Owners Clubs, de Club Mini Belgium, de Triumph Sports Six Club GB, de Club Datsun France, de Austin Healey Club Nederland en de Club Mazda aanwezig zijn.

De 40 endurance racing pitboxen worden omgetoverd tot een lange rij van winkeltjes met alles wat de autoliefhebber maar kan begeren, zoals Classic Heuer – Vintage Chronographs, The F1 Shop LTD, Auto in Miniature and Classic & Sports Car, die veel klassiekerevenementen ondersteunen. Uiteraard is ook aan de kleintjes gedacht met 'Little Big Spa'. Vanuit een eigen paddock kunnen coureurs-in-de-dop starten aan de Little Big Spa-parade die ze van de La Source bocht, via Eau Rouge naar de Uniroyal toren zal leiden.

Meer informatie: www.spafrancorchampsclassic.com.

zp8497586rq
Ardennenoffensief: Spa-Francorchamps Classic

Eén gedachte over “Ardennenoffensief: Spa-Francorchamps Classic

  • 11 februari 2011 om 11:30
    Permalink

    Ljkt me goed deze mee te pikken. En Spa6 es te laten schieten. Ik heb contact met een GrC team: mega!

Reacties zijn gesloten.