Na een succesvol 1e lustrum en de vele positieve reacties van de deelnemers van de eerste 5 ritten heeft het bestuur van Automobielclub “de Ellerijders” besloten haar rit voor klassieke auto’s De Elbursche Poorte ook volgend jaar te organiseren. De datum is vastgesteld op zondag 18 september 2011. Dit is een rit voor auto’s die vóór 1 januari 1979 op kenteken moeten zijn gezet. Uiteraard moeten de auto’s APK goedgekeurd zijn, terwijl de deelnemers zich ervan moeten overtuigen dat hun verzekering deelname aan een dergelijke rit dekt. Op deze dag zijn wij te gast bij Restaurant & Partycentrum “de Haas” in Elburg, waar de start en finish plaatsvinden. De lunch zal worden genuttigd in de buurt van Oldemarkt.

De Elburgsche Poorte  bestaat uit diverse trajecten over een totale lengte van ongeveer 180 km.
Aan de hand van prachtig gekleurd kaartmateriaal worden de deelnemers ca. 6 uur lang over de rustieke wegen van polderland, een stuk oud land en veengebieden geleid om tot slot weer terug te komen in Elburg.

De deelnemers kunnen starten in de toer- of de sportklasse. De sportklasse (deelnemers met ervaring) rijdt een eenvoudige kaartleesrit, terwijl de toerklasse (voor rijders en navigators met weinig of geen ervaring) wordt verreden op verschillende eenvoudige verrassing

ssystemen.

De eerste auto gaat om 09.31 uur van start en volgens verwachting komen de deelnemers tussen 16.00 en 17.00 uur over de finish. Uiterlijk om 19.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

De inschrijving voor De Elburgsche Poorte is vanaf heden open voor maximaal 120 auto’s.

Het startgeld bedraagt € 110,= per equipe (= bestuurder + navigator) voor inschrijvingen die vóór 1 september 2011 door de organisatie worden ontvangen. Het startgeld voor inschrijvingen vanaf 1 september 2011 bedraagt € 125,= per equipe. Voor dit bedrag krijgen de deelnemers:

– ontvangst met koffie/thee met iets lekkers,
– 2 rallyschilden + stickers,
– routeboeken in kleur,
– een geheel verzorgde lunch en,
– na afloop, een dinerbuffet en uiteraard de uitleg.

De organisatie behoudt zich het recht voor inschrijvingen te weigeren. Uw deelname is pas definitief als uw betaling en inschrijving door de organisatie zijn ontvangen. Begin september 2011
worden u de wedstrijdbescheiden toegezonden. Hierbij worden ook uw starttijd en de exacte ligging van de startlocatie bekend gemaakt.

Voor verdere informatie en inschrijving kunt u terecht op: www.ellerijders.nl

[mappress mapid=”19″]

zp8497586rq
Inschrijving gestart: De Elburgsche Poorte 2011