Jaren dromen ze er al van: een mooi magazine over Italiaanse auto’s. Net wat minder lang zijn er plannen om het daadwerkelijk te gaan doen en sinds enkele dagen is het er: AutoItalia Magazine! Een tweemaandelijkse uitgave met aandacht voor alle Italiaanse auto’s, van betaalbare moderne tot droomauto’s uit het verleden.

De allereerste AutoItalia. Nu in de kiosk!
De allereerste AutoItalia. Nu in de kiosk!

Sinds de komst van AutoItalia.nl schiet het al geregeld door de gedachten van de uitgever en nu is het een feit: een papieren magazine met aandacht voor al het moois uit Italië. Of het nu om een Fiat Panda gaat of om een Ferrari F40, om een Lancia Ypsilon of Maserati Quattroporte, Italiaanse auto’s zijn méér dan alleen maar een vervoermiddel. Als geen ander verstaan de Italianen de kunst om hun auto’s net dat kleine beetje extra mee te geven dat de grens bepaalt tussen puur functioneel onderweg zijn en rijden met een glimlach of zelfs een brede grijns op je gezicht.

Geen enkel land heeft zoveel getalenteerde autodesigners voortgebracht als Italië en decennia lang waren er carrosseriebouwers die ‘gewone’ serieauto’s wisten om te toveren tot speciale creaties. Om nog maar te zwijgen over de vele successen in de autosport.

De traditionele autotijdschriften schenken regelmatig aandacht aan Italiaanse auto’s, maar veel te weinig naar de zin van de echte liefhebber. AutoItalia brengt daar verandering in door de aandacht volledig te verleggen naar de auto’s uit het land van de laars, met rij-indrukken, presentaties van nieuwe modellen en sfeervolle reportages van klassiekers en andere bijzondere auto’s. Gesprekken met liefhebbers en mensen die een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld in de auto-industrie zullen ook niet ontbreken, aangevuld met reisreportages, verslagen van evenementen en informatie over nieuwe producten. Aldus geeft AutoItalia de ‘tifosi’ zes keer per jaar de kans zich heerlijk onder te dompelen in kleurrijke Italiaanse autosferen.

Reisverslagen? Als het met Italië en autorijden te maken heeft, lees je het in AutoItalia.
Reisverslagen? Als het met Italië en autorijden te maken heeft, lees je het in AutoItalia.

Met 100 pagina’s, een mooie chique uitvoering en aandacht voor tekst en fotografie is er een fraaie titel bijgekomen voor Italië-minnend Nederland.

De uitgever is er net zo enthousiast over als wij, na het zien van de plaatjes: “AutoItalia, zes keer per jaar La Dolce Vita op wielen!”

In het eerste nummer van AutoItalia ook een rijverslag van deze Lancia Aurelia B20 GT Coupé
In het eerste nummer van AutoItalia ook een rijverslag van deze Lancia Aurelia B20 GT Coupé

Over AutoItalia
AutoItalia is een uitgave die zes maal per jaar verschijnt en verkrijgbaar is via de boekhandel, de website www.autoitalia.nl en uiteraard doormiddel van een abonnement. Een losse uitgave kost € 5,95, de prijs van een abonnement (zes edities) bedraagt € 29,50.

Verschijningsdata
In 2013 verschijnen er drie edities van AutoItalia, deze zijn vanaf de volgende data verkrijgbaar:
Nr. 1: 16 augustus 2013
Nr. 2: 11 oktober 2013
Nr. 3: 6 december 2013

 

AutoItalia: Prachtig nieuw tijdschrift voor Italofielen