Spa Francorchamps
Spa Six Hours
Spa Six Hours

Zoals de trouwe lezer van Klassiekerrally.nl weet, staat de Spa Six Hours jaarlijks op ons programma. Dit evenement op een van de mooiste circuits ter wereld wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan raceklassen en een heerlijke ongedwongen sfeer. Goed, we missen de houten Whoopy Snacks hutjes en de Belgische wafels, maar op en langs het circuit is genoeg te doen en te zien. Vandaag gaat de aandacht naar de beroemde deelnemers. Blijkbaar is ook in die wereld doorgedrongen dat dit weekend heel speciaal is, al wisten de coureurs onder hen dat waarschijnlijk al langer.

Allard Kalff kennen we van de verslaggeving van diverse evenementen op televisie. Hij rijdt samen met Jan Lammers in de Chevrolet Grand Sport van Michiel Campagne. Laten we hopen dat Jan dit jaar wel aan de training deelneemt, want of je nou de meest veelzijdige coureur ter wereld en Le Mans winnaar bent of niet: Niet getraind is niet racen.

Iemand die we vorig jaar ook al mochten zien racen is Youtube-held Chris Harris. Samen met Richard en Andrew Frankel zal hij net als vorig jaar een Ford Falcon bemannen. Heeft Chris verdere introductie nodig? OK, dan doen we dat met een filmpje:

Bij het horen van de race- en paddockgeluiden begint het weer te kriebelen… De Ardennen roepen als ware het een groep sirenen die hulpeloze zeelieden lokken met hun gezang.
Wie overigens ook goed kan zingen, maar daar niet voor naar Spa komt, is Jamiroquai-voorman Jay Kay. Hij rijdt samen met Lee Maxted-Page in een Porsche 901. Wordt het een White Knuckle Ride?

Jamiroquai-voorman Jay Kay
Jamiroquai-voorman Jay Kay

Wie hebben we dan nog over? Nou, Manfredo Rossi bijvoorbeeld. Dat zegt je misschien niet zoveel, tot we ‘Martini & Rossi’ noemen. Inderdaad. Hij rijdt samen met David Amar en Pietro Vergnano in een Porsche 911.

Blijven nog een handjevol Nederlanders over, te weten David Hart en Hans Hugenholtz, die samen de blauw-rode Shelby Cobra over het asfalt jagen. Toine Hezemans rijdt een andere Shelby Cobra, samen met Alexander en Shirley van der Lof.

Dat wordt dus een mooi spektakel op 20, 21 en 22 september 2013. Zorg dat je het niet mist!

Meer informatie vind je op www.roadbook.be