Venniper Koninginnerit

Aanstaande zondag, 26 april, starten ruim 135 klassieke auto’s in Nieuw-Vennep om deel te nemen aan de 16e Venniper Koninginnerit. Rond 15.00 uur keren de auto’s terug naar het parkeerterrein bij De Rustende Jager, waar de automobielen bewonderd kunnen worden door toeschouwers.

Vorig jaar startte de rit vanwege het lustrum in Ophemert, maar dit jaar vindt de start als vanouds plaats in Nieuw-Vennep. Het startschot wordt om 9.00 uur gegeven door Harald Bresser, hoofd Communicatie en PR van de RAI Vereniging. Terwijl de deelnemers over het startplatform rijden vertelt speaker Rob van Rossum wat meer over de diverse deelnemende auto’s en hun berijders. De deelnemers ontvangen een routeboek van de sport-, tour- of vintageklasse met ieder hun eigen uitdagingen. Halverwege de route verzamelen de deelnemers op een prachtige locatie in het Groene Hart waar zij tussen de oldtimers zullen genieten van een lunch. Na de lunch volgt het middagtraject, waarna de deelnemers vanaf 15.00 uur arriveren bij het paddock van de Venniper Koninginnerit, De Rustende Jager aan de Venneperweg. Hier zal het als vanouds een gezellig samenkomen zijn van liefhebbers en enthousiastelingen. Naast hapjes en drankjes is er ook muzikaal entertainment aanwezig in de vorm van Trio Grande.

Venniper Koninginnerit

Aan het einde van de middag vindt de prijsuitreiking plaats. Onder de deelnemers bevinden zich zeer exclusieve klassiekers zoals een Aston Martin Le Mans uit 1934, een MG J2 uit 1932 en een Morris Minor uit 1932. Maar ook meer ‘alledaagse’ oldtimers verschijnen aan de start, zoals de Volkswagen Kever, Jaguar E-Type, Daf 55, Chevrolet Corvette, Bentley S2, Ford Mustang en Alfa Romeo GT 1300 Junior Bertone.

De rit neemt de laatste jaren flink toe in populariteit. Zo was er dit jaar een wachtlijst om deel te mogen nemen aan de rit. Deelnemers komen van heinde en verre, waaronder Zuid-Limburg, het Zeeuwse Vlissingen, de Achterhoek en zelfs België.

Meer informatie over de rit is te vinden op www.vkrit.nl.

Bijzondere oldtimers bij Venniper Koninginnerit