MG MGB 1970

MG MGB 1970

Dankzij de goede zorgen van Autoschade Winterswijk staat de MG uit 1970 nu volledig te glimmen in de voor dit bouwjaar niet originele kleur ‘Aconite’. Origineel was ‘ie waarschijnlijk Racing Green. Of een van de beschikbare kleuren rood. Beide kleuren hebben we gevonden tijdens het kaal maken van de carrosserie. En beide kleuren hebben het verloren van de verschrikkelijk mooie paarstint die in 1974 leverbaar was.

Ik kon het niet laten om de knipperlicht-/stadslicht units alvast te monteren. Dus deed ik dat. De front valance, ook wel keienvanger genoemd (maar dat wil je er niet mee doen, toch?) moest er echter weer af, om de kabel van de lier aan het voorsubframe te kunnen bevestigen. De sleepogen zitten aan de bumpersteunen, en die zijn nog niet gemonteerd, vandaar…

Eenmaal op de autoambulance werd de auto vastgesjord en volgde de korte rit naar de garagebox waar de volgende reeks foto’s van de restauratie gemaakt zal worden. Het zal niet eenvoudig zijn, zonder water, elektra, licht, koffieautomaat en wc, maar we hebben op dit moment geen andere optie. Tips zijn welkom!

Wordt vervolgd!