Bitter CD

Bitter CD

De Bitter Club International organiseert jaarlijks een (of meerdere) bijeenkomsten voor de leden. Dit jaar nam een Nederlands lid van de club de organisatie in handen en nodigde de eigenaren van deze exclusieve en zeldzame auto’s uit om naar een mooie locatie op de Veluwe te komen om van daaruit een aantal dagen te genieten van de auto’s en de prachtige omgeving.

Bitter SC Cabriolet

Opvallend was het relatief grote aantal Bitter SC’s met 3,9 liter motor. De standaard motor was een zes-in-lijn met 3 liter inhoud. De krachtigere variant kostte zo’n ƒ 10.000,- meer, waardoor er in Nederland weinig verkocht werden. Ook het aantal vroege SC’s met de slankere bumper was bijzonder. De eerste exemplaren staan bekend om hun grote reactievermogen met zuurstof, waardoor het plaatwerk bijna onder je ogen verdween.

Bitter CD

Deelnemers kwamen uit Duitsland, Nederland, België en Groot-Brittannië. Uit dat laatste land maakten maar liefst drie Bitters de oversteek. Een van die drie was een rechtsgestuurde SC. Uiteraard waren er ook veel CD’s, waaronder een exemplaar dat heel kort te zien is geweest op de Nederlandse televisie in het programma ‘Wedden Dat?’. De weddenschap ging er om dat iemand beweerde aan het dichtslaan van een autoportier te kunnen horen om welke auto het ging. Of de Bitter geraden is, weet ik niet meer.

Wij hebben genoten van de aanblik van zoveel Bitters bij elkaar. Verder laten we de foto’s spreken…