Grand Prix Ford

Laat ik het maar gelijk verklappen: Grand Prix Ford is een superboek! En gelimiteerd op 1500 exemplaren, dus wees er snel bij. Waarom Grand Prix Ford een juweeltje van Veloce Publishing is? Dat ga ik hieronder uiteraard uit de doeken doen.

Grand Prix Ford

Grand Prix Ford?

Bij ‘Ford’ denk je aan de legendarische GT40 die de Ferrari’s uiteindelijk versloeg op Le Mans, de zeer succesvolle Escort tijdens rally’s, en misschien ook aan de Sierra Cosworth. Maar Ford heeft jarenlang ook de beste Formule 1 motoren gebouwd. Zonder die motoren kon je de overwinning destijds zo ongeveer op je buik schrijven. Het succesverhaal van de Ford DFV motor begon met Colin Chapman van Lotus en Keith Duckworth van Cosworth. Of eigenlijk begon het met een aantal personen die op het juiste moment op de juiste plek waren en daardoor elkaar ontmoetten. Graham Robson kan dat veel beter in tekst vatten dan ik het hier in een alinea kan doen.

Grand Prix Ford dus. Ook voor niet-techneuten?

Daar kan ik kort antwoord op geven: Ja! Ondanks dat het boek over de legendarische DFV-motoren van Ford gaat, is Grand Prix Ford niet puur een uiteenzetting van ingewikkelde techniek. Integendeel zelfs: Ook wanneer je kennis van de werking van een motor beperkt is, is dit boek heerlijk leesbaar. Belangrijker dan de boutjes, moertjes, drijfstangen en zuigers zijn de personen en de problemen die ze probeerden op te lossen. En dat levert een fijn verhaal op.

Grand Prix Ford samengevat.

In Grand Prix Ford lees je over de personen die aan de wieg van het project stonden, over het ontstaan en de ontwikkeling van de motor. Verder ook over de Formule 1 auto’s, al dan niet succesvol, waarin de motoren toegepast werden. Auto’s uit andere raceklassen waarin de DFV motor voor de aandrijving zorgde worden hooguit genoemd, maar niet uitvoerig toegelicht. En dat is gezien de titel van het boek prima. Ook lees je over de opvolgers van de legendarische Ford V8 motor en wordt een aantal bijzondere toepassingen opgesomd. Grand Prix Ford is een eerbetoon aan de fantastische V8 motor die van 1967 tot en met 1991(!) in gebruik is geweest. Een echte must-have voor elke autosportliefhebber dus. Aangezien dat er wereldwijd meer dan 1500 zullen zijn, moet je snel een exemplaar bij Veloce Publishing bestellen!

Grand Prix Ford – Ford, Cosworth and the DFV
Hardback, 250 x 250 mm, 272 pagina’s, 313 kleuren- en zwart-wit afbeeldingen
Auteur: Graham Robson
Uitgever: Veloce Publishing Ltd
Website: www.veloce.co.uk
ISBN 978-1-845846-24-4
Prijs: £ 65,- / $ 100,- (exclusief verzendkosten)