In principe zijn er twee soorten autoboeken. De eerste categorie neemt je mee in het verhaal, grijpt je, waardoor je blijft lezen tot je ogen dichtvallen. Veloce stuurde me een boek van de tweede soort. Je blijft de foto’s bekijken. Nog een keer, en opnieuw. Zodat je vergeet dat je ook nog een recensie moet schrijven…

Dat MG als merk met ‘sportiviteit’ geassocieerd wordt, dat weet bijna iedereen wel. Maar bij die sportiviteit wordt meestal aan ‘sportauto’s’ gedacht, lees de cabriolets, en minder aan de prestaties op het circuit, tijdens rally’s en zelfs recordpogingen. Want ook op dat vlak heeft het merk een flinke reputatie opgebouwd. In dit boek komen alle modellen die door de fabriek ingezet zijn aan bod, van de vooroorlogse exemplaren tot en met de MGC GTS.

Tussen alle seriemodellen spelen ook de in meer of mindere mate daarop gebaseerde recordauto’s een rol in de geschiedenis van MG, en dus ook in dit boek. De ontwikkeling en evolutie van die modellen is aan de hand van de foto’s en de teksten van Mike Allison en Peter Browning goed te volgen. Het is niet verbazingwekkend dat beide heren voor MG gewerkt hebben.

Als MG-eigenaar kun je de neiging niet onderdrukken om te gaan bladeren in het boek, en te kijken of ‘jouw’ model er ook in staat. Grote kans dat dat zo is. Zelfs de Magnette en de MG 1100 zijn vermeld. Niet de meest sportieve modellen van het merk, en of ze succesvol waren of niet, dat moet je zelf maar even lezen. Soms sta je versteld!

Kortom: Een must voor elke MG-liefhebber, door de vele prachtige foto’s een heerlijk kijkboek, maar zeker ook een fantastisch naslagwerk door het gedegen onderzoek en de uitgebreide teksten van de auteurs.

Veloce Publishing Ltd
www.veloce.co.uk
ISBN 978-1-787113-65-7
Prijs £ 40,-, exclusief verzendkosten

Bestellen? Klik hier!