Afgelopen jaar vond op 1e Paasdag onder aanvoering van Lions Club Zandvoort een recordpoging plaats om meer dan 1.000 klassieke auto’s op het circuit bij elkaar te krijgen. Het sinds 2002 bestaande record met 948 klassieke auto’s werd helaas niet verbroken, maar de bijeenkomst van honderden klassieke auto’s was wel een groot succes en smaakt derhalve naar meer. Daarom zal dit jaar op zondag 23 mei, 1e Pinksterdag de ‘Classic Car Morning Zandvoort’ plaatsvinden. Een treffen in de ochtenduren, waarbij honderden klassieke auto’s verwacht worden. De opbrengst van de bijeenkomst komt ten gunste van Stichting Lions Helpen Kinderen.

Eerste Pinksterdag geldt als rustdag van de Pinksterraces, die op maandag 24 mei worden verreden. De Classic Car Morning Zandvoort brengt echter een leuke onderbreking van dit weekend. Vanaf 9.00 uur kunnen eigenaren van klassieke auto’s naar het circuit komen en zullen er vanaf 11.00 uur rondes over het circuit gereden worden. Hoewel het verbreken van het wereldrecord om 948 klassieke auto’s van voor bouwjaar 1975 bij elkaar te brengen niet de doelstelling van de Classic Car Morning is, zou het voor de organisatie wel een kroon op het werk zijn wanneer dit aantal behaald zou worden. Het evenement is om 13.00 uur afgelopen. Door de compacte opzet van het evenement verwacht de organisatie dat veel liefhebbers van klassieke auto’s op 1e Pinksterdag naar Zandvoort zullen komen.

Geïnteresseerde oldtimerbezitters kunnen op de internetsite van Lions Club Zandvoort (www.lizazandvoort.nl) het inschrijfformulier en de lijst van de reeds ingeschreven auto’s vinden.

De kosten per deelnemende auto bedragen 10 euro en komt door belangeloze inzet van vrijwilligers volledig ten goede aan Stichting Lions Helpen Kinderen.

Foto: Hans van Oort Fotografie / hansvanoort.net

Eerste pinksterdag: Classic Car Morning Zandvoort

11 gedachten over “Eerste pinksterdag: Classic Car Morning Zandvoort

 • 13 mei 2010 om 13:59
  Permalink

  Nog iemand zaterdag 15 Mei naar HARC op Zandvoort?

 • 8 februari 2010 om 13:52
  Permalink

  @ KR:

  Op zandvoort ook al? Van Assen weet ik het wel. Is voor mij toch al het mindere circuit van de 2.
  Ik heb wel een optie voor een spectaculaire hardloopwedstrijd. Ze opjagen met een auto. en als ze niet hard genoeg lopen: 140 op het rechte eind bijvoorbeeld 😛 ) gewoon platrijden 👿 Carmageddon anyone 👿

 • 8 februari 2010 om 13:48
  Permalink

  Hey Kevin, wist je dat er ook HARDLOOPWEDSTRIJDEN gehouden worden op Zandvoort? Over bezoeldelen van heilige grond gesproken… :mrgreen:

 • 8 februari 2010 om 13:46
  Permalink

  @ KR:

  Ga jij maar lkker voor je plezier in de file staan dan. Wat een aanfluiting zoiets :S Circuit is heilige grond. Dat ga je toch niet bezoedelen door er langszaam overheen te rijden????

 • 8 februari 2010 om 00:17
  Permalink

  Tsja, het zal inderdaad waarschijnlijk hetzelfde tempo worden als op EuroCitro op Le Mans wordt aangehouden. Per model mag je daar een rondje over het circuit. Hier een voorbeeld van het aangehouden tempo. (zowat stapvoets) 🙄 Hopelijk voor jou durven ze op Zandvoort wat meer aan.

 • 7 februari 2010 om 23:04
  Permalink

  Ik denk eerder dat het een optocht zal zijn dan dat er stevig gas gegeven wordt…

 • 7 februari 2010 om 14:22
  Permalink

  @ KR:

  Als je het gaat doen: Bekijk de koppeling, de remschoenen en remblokjes, de remklauwen, de remvloeistof, de olie en last but not least je kleptuimelaars heel goed. Stel alles af en vervang alles wat vervangen moet worden. Nieuwe remolie zeker. Last but not east check je bandenspanning. In jouw geval zeker 2.2 bar. Met de mini reed ik met 2.3 en 2.7. Niet beknibbelen op je eigen veiligheid iig….

  Ohja, hou er ook rekening mee dat er een hoop mensen zijn die helemaal niet kunnen rijden, en vooral erg slecht zijn in kijken. Je hebt namelijk geen verzekering daar….

 • 7 februari 2010 om 13:23
  Permalink

  Ik wil ook proberen de Morris op ’t circuit te krijgen. Het zal niet hard gaan denk ik, maar dat mag de pret niet drukken.

 • 7 februari 2010 om 13:15
  Permalink

  Kijken of het in de planning past, maar misschien eens een kijkje gaan nemen….

Reacties zijn gesloten.