Ginetta G40: lichtgewicht voor straat en circuit

Dat ze bij Ginetta niet stilzitten bewijst de aankondiging van de nieuwe G40. Een auto die zowel voor sportief rijplezier op de openbare weg als successen op het circuit moet zorgdragen. De G40 is ontworpen door Ginetta’s eigen mensen in Leeds, zal toegelaten worden op de openbare weg en in 2010 deel gaan nemen in het Ginetta Junior Championship, onderdeel van het BTCC.

Ginetta G40
Ginetta G40

De nieuwe G40 wordt aangedreven door een verzegelde 1800 cc Zetec motor. In combinatie met een geschat gewicht van 850 kilo zorgt dat waarschijnlijk voor zeer aansprekende prestaties, waardoor de fraai vormgegeven G40 z’n mannetje zal kunnen staan in diverse raceklasses. Ook aan de veiligheid is bijzonder veel aandacht besteed.

De belangrijkste kenmerken zijn:
• Veiligheidskooi, 50 maal sterker dan de minimale eisen van de FIA homologatie reglementen uit 2009
• Kreukelzones voor en achter
• Opgewaardeerde side impact bars
• Verbeterde veiligheid en zichtbaarheid voor inzittenden
• Aanpasbare bedieningselementen voor optimaal comfort
• Comfortabele ruimte voor twee inzittenden

Twee jaar na de lancering van de succesvolle G50 gaat Ginetta in januari 2010 26 exemplaren van de G40’s produceren voor een prijs van £ 24,950.

Ik begin vast met sparen…

Meer informatie: www.ginettacars.com

5 reacties

 1. @ lincoln: Ze hebben het met de G50 ook geflikt. Hoe weet ik ook niet… Maar in tegenstelling tot TVR (en Marcos) bestaan ze nog steeds.

 2. typisch zo,n merk waar van ik niet begrijp dat zoiets kan blijven bestaan ..
  heeft deels ook te maken met het niet begrijpen van het britse fanatisme in hobby matige autosport ..
  en omdat we hier niet verder komen dan een “clio-cup” die op zijn beurt weer zo oninteressant is dat ik de “clio-cup” niet eens begrijp ..

  heerlijk volk die Britten ..
  na wat calculatie werk in de pub ..
  gewoon een auto beloven met specs en een prijs die ze nooit waar kunnen maken ..

 3. Net wat PieterA zegt: de auto ‘praat’ niet…
  Ben wel benieuwd hoe ze zo’n auto kunnen maken in zo’n oplage voor dat geld! 😮 Veel innovatie, 26 stuks en nog is het good value for money. Of zit er een addertje onder het gras? 😛

 4. Een tweedehands TVR is ook een leuk alternatief. Maar Ginetta is bijzonder actief in diverse (eigen) raceklasses. En dan is dit best een leuk wapen voor niet te veel geld.
  Ik zie het ook als een prijstechnisch aantrekkelijk alternatief voor bijvoorbeeld een Lotus Exige (al dan niet tweedehands).

  Jammer dat Leeds nogal uit de buurt ligt van onze vakantiebestemming van volgend jaar, anders was ik er gaan kijken.

 5. Aantrekkelijke prijs, exclusiviteit verzekerd. Maar echt warm word ik niet van deze renderings. Ik krijg er het gevoel van ‘kon ik ook wel tekenen’ bij. Doe mij maar een tweedehands TVR dan.

Comments are closed.