Op zondag 27 juni vormt Circuit Park Zandvoort het toneel van Italia a Zandvoort. Dit bijzonder interessante thema evenement staat geheel in het teken van Italië. Niet alleen indrukwekkende Italiaanse bolides zijn op het circuitterrein te zien, ook de typisch Italiaanse hapjes en drankjes zullen niet ontbreken. Het evenement wordt afgesloten met een recordpoging met vijfhonderd nieuwe en oude FIAT 500’s en optredens van onder andere Do, Rev & Ros en X-Factor winnaar Jaap.

Na drie jaar afwezigheid is een van de meest populaire thema evenementen weer terug op Circuit Park Zandvoort. Net als bij de voorgaande edities wordt Circuit Park Zandvoort in een geheel Italiaans jasje gestoken en treffen diverse merkenclubs elkaar op de paddocks van de Noord-Hollandse racepiste. Alle Italiaanse topmerken zijn bij dit evenement aanwezig, waaronder FIAT, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari, Abarth, Lancia en Lamborghini. Naast deze Italiaanse automerken zijn ook diverse motorfietsen te bezichtigen tijdens dit evenement.

Italia a Zandvoort betekent een gezellig dagje uit voor het hele gezin op zondag 27 juni. Voor jong en oud is voldoende te beleven en te zien tussen 9.00 en 20.00. Naast de diverse gemotoriseerde thema gebieden en enkele vrij rijden sessies op het circuit voor merkenclubs, is er namelijk ook veel aandacht voor mode en gadgets afkomstig uit het Zuid-Europese land, evenals de diverse proeflocaties met hapjes en drankjes die zorg dragen voor een optimale Italiaanse beleving.

De festiviteiten duren tot 20.00, waarbij het laatste uur van het evenement geheel in het teken staan van muzikale optredens van onder andere Do en het succesvolle X-Factor duo Rev & Ros. Het feest wordt alleen maar groter met ook een optreden van de meest recente X-Factor winnaar, Jaap. Voorafgaand aan de optredens is het 4,3 kilometer lange circuit het toneel voor een recordpoging, waarbij gepoogd wordt om met vijfhonderd oude en vijfhonderd nieuwe FIAT 500’s tegelijkertijd op het circuit te rijden. De start van de recordpoging staat gepland om 17.00 uur en inschrijving voor mensen met een FIAT 500 staat nog steeds open via de website van Italia a Zandvoort.

Meer informatie over Italia a Zandvoort is te vinden op www.italiaazandvoort2010.nl en de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl).

Foto FIAT’s: Erik van der Schaaff / Racefotos.nl

Herinnering: Italia a Zandvoort, zondag 27 juni
Getagd op:                        

3 gedachten over “Herinnering: Italia a Zandvoort, zondag 27 juni

  • 17 juni 2010 om 22:03
    Permalink

    Super gaaf die FIATjes. Ik post er morgen een paar hier.

  • 17 juni 2010 om 00:03
    Permalink

    Toevallig vandaag in het clubblad gelezen dat de Topolino club daar niet vertegenwoordigd zal zijn in verband met een internationaal federatie-evenement van Topolino-clubs oid. Jammer, anders had ik misschien mijn vader kunnen overtuigen om eindelijk de Toop weer eens uit de stalling te halen en daarheen te gaan. Had ik gelijk een vaderdagcadeau gehad. 😉

Reacties zijn gesloten.