We zagen al eerder kartonnen kunstwerken van Chris Gilmour voorbijkomen op Klassiekerrally, vóór de website crashte. De Aston Martin DB5 die we toen toonden was een bijzonder accurate weergave van het origineel, gemaakt van slechts karton en lijm.

Het werk moet autoliefhebber Bob Rubin opgevallen zijn. De investeerder is een groot liefhebber van Can-Am races in het algemeen en de McLaren M8B in het algemeen. Dus liet hij de auto die met Denny Hulme op de pedalen de Chaparral overwon in karton nabouwen door de kartonkunstenaar.

En het resultaat is werkelijk fantastisch. Helemaal wanneer je bedenkt dat de auto alleen uit karton en lijm is gebouwd, en het gereedschap waarschijnlijk voornamelijk uit heel scherpe mesjes bestaat. Zelfs het interieur schijnt ook hier weer detailgetrouw weergegeven te zijn, maar daar hebben we helaas geen foto’s van.

Waar Gilmour zijn dozen vandaan haalt wordt niet vermeld, maar dat hij zijn dozen met een portie humor uitzoekt, blijkt uit het MacLaren (kinderwagen) logo op de achterspoiler. Leuk!

Bron: Jalopnik.com

Automobiel ‘liefdewerk oud papier’: McLaren M8B
Getagd op:    

Eén gedachte over “Automobiel ‘liefdewerk oud papier’: McLaren M8B

  • 21 juni 2010 om 16:30
    Permalink

    Deze heeft wat meer rechte lijnen dan die DB5 natuurlijk, maar het blijft een ongelofelijke prestatie. Hoe lang zou hij bezig zijn met zo’n projectje?

    Eigenlijk is zo’n auto voor hem nog betrekkelijk gemakkelijk. Kijk eens op zijn site, achteraan de gallery. Een steigerend paard met ruiter die een draak aanvalt. Dat zijn pas echt projecten… 😮

Reacties zijn gesloten.