Vier leden van de in Italië door hun handel in koffie bekend geworden Dubbini-familie zijn beschuldigd van het klonen van vijf historische Ferrari’s. Samen met een ervaren monteur uit Padua worden de broers en zus er van verdacht de prestigieuze auto’s te hebben nagemaakt met gebruikmaking van onderdelen uit slooprijpe Ferrari’s die voor een paar duizend euro op de kop werden getikt.

De auto’s werden zo getransformeerd in exemplaren die een verzamelaarswaarde van enkele miljoenen kregen. Volgens Luca Cordero di Montezemolo, president van Ferrari SpA, werden de arrestaties verricht door de Squadra Mobile en de lokale politie in Padova. Technici van Ferrari identificeerden vijf historische Ferrari’s en drie motoren van het merk met het steigerende paard.

De Dubbini’s Gianandrea (39 jaar), Sebastiano (41 jaar), Federico (44 jaar) en Manuela (47 jaar) en monteur Vittorio Nardo (73 jaar) zullen ondervraagd worden over hun vervalsingen en valsheid in geschrifte. Nardo bewaarde thuis ook nog vier mallen om chassisnummers te ‘corrigeren’ en twee Ferrari motoren. Ook wordt het stel ten laste gelegd vervalste historische Ferrari’s op de weg en in de autosport te hebben gebruikt, en te hebben verkocht aan een Oostenrijkse ondernemer.

Bron: Finecars.cc via Sports Car Market

Italiaanse koffie-clan beschuldigd van vervalsing Ferrari’s
Getagd op:

Eén gedachte over “Italiaanse koffie-clan beschuldigd van vervalsing Ferrari’s

 • 25 juni 2010 om 07:55
  Permalink

  mwah .. een monteur van 73 jaar dat vertrouw ik wel iig ..
  een beetje als een Rembrandt die door zijn leerlingen gemaakt is ..

  ik hoop dat de huidige eigenaren de auto,s puur uit hebzucht hebben gekocht ..
  en zich nu genaait “voelen”

  dit soort berichten bewijzen wederom dat emotie en financieel belang een synoniem van elkaar zijn ..

Reacties zijn gesloten.