Klassiekers op de Koffie - Juli 2015

Op een stormachtige zaterdag volgde een schitterende zondag. De zon wekte verschillende liefhebbers van klassieke auto’s, die ditmaal zelfs vanuit Groningen naar Winterswijk kwamen.

Klassiekers op de Koffie

Klassiekers op de Koffie op nieuw tijdstip!

Op internet blijkt ergens nog het oude tijdstip vermeld te zijn, want een bezoeker in een bijzonder fraaie Ferrari 330 GT was al ruim voor elf uur bij de Strandlodge. Sinds juni 2015 is het tijdstip van Klassiekers op de Koffie verschoven van 10:00 uur naar 11:00 uur. Dit om deelnemers die van verder weg moeten komen niet midden in de nacht op te hoeven laten staan. We krijgen veel positieve reacties op de nieuwe aanvangstijd, dus dat houden we voor de toekomst aan.

De automobiele highlights

Een van de eerste bezoekers kwam ruim op tijd in zijn prachtige Ferrari 330 GT 2+2 uit 1964. Het spreekt voor zich dat we daar nogal blij mee waren. De twaalfpitter heeft de bijnaam ‘Chinese Eyes’, vanwege de opstelling van de koplampen. De tweede serie, die in 1965 uitkwam en door Tom Tjaarda getekend werd, had enkele koplampen. Persoonlijk vind ik de dubbele lampen erg fraai.

Klassiekers op de Koffie - Juli 2015 - Ferrari 330 GT

Ook uit Italië, maar van een heel ander kaliber is de Fiat 127 uit 1976 van Peter, die helemaal uit de provincie Groningen(!) kwam. Een superleuke auto in uitzonderlijk mooie staat. Erg leuk om te zien, want zo veelvuldig als ze vroeger te zien waren, zo zeldzaam lijken ze nu. Bij Klassiekers op de Koffie zie je nog eens wat!

Klassiekers op de Koffie - Juli 2015 - Fiat 127

De Dodge Viper is aan de andere kant van de oceaan gebouwd, in Detroit om precies te zijn. De bruut met zijn 8 liter 10 cilinder motor wordt door de eigenaar intensief gebruikt. Zijn excuses voor de vieze velgen waren dan ook in het geheel overbodig. Wij houden van auto’s waar veel mee gereden wordt! Geweldig ding!

Klassiekers op de Koffie - Juli 2015 - Dodge Viper

 

Ook uit de USA kwam deze Hot Rod met supercharger. Net zo subtiel als de Viper: Namelijk absoluut niet. Erg leuk om te zien.

Klassiekers op de Koffie - Juli 2015 - Hot Rod

Toen we nog enigszins teleurgesteld waren dat de Ferrari 330 GT weggereden was, kwam deze Maserati Sebring uit 1964 aangereden. Niet veel later gevolgd door de eerder genoemde Ferrari. Echt, onze dag kon niet meer stuk!

Klassiekers op de Koffie - Juli 2015 - Maserati Sebring

Uiteraard waren we blij met elke autoliefhebber die de moeite nam om ons met een bezoekje te vereren. De twee Citroën’s BX, waarvan de oudste een bekende van Klassiekerrally.nl is, waren mooi om te zien, net als de gele Morris Mini Moke, de Mini Van, de Lamborghini Countach van Tom, de in onze ogen nieuwe, maar stiekem toch al 18 jaar oude Ferrari 550 Maranello en de vroege Bitter SC uit 1980. En dan vergeten we nog veel te veel auto’s op te noemen. Gelukkig hebben we van de meeste de foto’s nog. Die zijn op onze Flickr.com pagina en de Facebookpagina van Klassiekers op de Koffie te bekijken.

Klassiekers op de Koffie - Juli 2015 - Bitter SC Klassiekers op de Koffie - Juli 2015 - Ferrari 550 Maranello