Veloce Publishing stuurde me weer een aantal berichten waarin me gevraagd werd of ik interesse had om de onderstaande boeken te voorzien van een recensie. En ja, als boekenliefhebber ben ik daar altijd in geïnteresseerd. Het duurt nog even voor ze gedrukt en ingebonden zijn, maar ik presenteer ze hier alvast.

The Works MG’s

In dit boek, dat opnieuw wordt uitgegeven, worden alle auto’s opgesomd die door de MG-fabriek geprepareerd en ingezet zijn in de periode van de jaren ’20 tot eind jaren ’60.

Vooroorlogse raceactiviteiten en recordpogingen, maar ook de naoorlogse prestaties van het BMC Competitions Department tijdens races en rally’s worden door de auteurs Michael Allison en Peter Browning uitgelicht. Zij werkten beiden bij MG en brachten hun ervaringen, uitgebreide onderzoeken en herinneringen van voormalige collega’s samen in dit boek, dat zo een unieke blik biedt op dit belangrijke deel van de Britse autosportgeschiedenis.

Hardback, 27×20.7cm, 296 pagina’s, 270 afbeeldingen
Nog niet in druk
ISBN: 978-1-787113-65-7
Prijs £ 40.00 + verzendkosten

Modifying the Aerodynamics of Your Road Car

Om eerlijk te zijn heb ik even getwijfeld of ik dit boek wel zou willen presenteren op Klassiekerrally.nl. Een spoiler op je E-type of een diffuser onder je Facel Vega… Dat zie ik nog niet zo snel gebeuren. Maar het is wel leuk om meer te leren over hoe dergelijke zaken werken, en zeker wanneer het thema ‘koeling’ ook aangesneden wordt. Jullie kunnen op deze website gaan lezen wat ik er van vind, maar daarvoor hebben jullie nog wel even geduld nodig.

Auteurs: Julian Edgar & Richard H Barnard
Paperback, 25×20.7cm, 224 pagina’s, 400 afbeeldingen
ISBN: 978-1-787112-83-4
Nog niet in druk
Prijs £ 35.00 + verzendkosten

Voor wanneer je géén geduld hebt, zijn deze boeken wellicht iets om naar te kijken:

MGB – The Illustrated History

Triumph Cars – The Complete Story