Drie Provinciën Rit - ASC Boxmeer

Drie Provinciën Rit - ASC BoxmeerOp zondag 12 april organiseert de Auto Sport Club Boxmeer en omstreken weer de Oost Brabant Rit. De start van de 53e editie zal wederom plaatsvinden bij de Weijer in Boxmeer.

Dit unieke, historische auto-evenement staat open voor alle liefhebbers van de kaartleessport of recreatief toeren. Deelname is in principe mogelijk met elke voor straatgebruik toegelaten personenauto.

De eerste deelnemer gaat om 9.30 uur van start.
Vanaf 15.00 uur worden de eerste deelnemers terug verwacht bij het historisch klooster de Weijer.
De uitslag zal rond 17.15 uur bekend zijn en aansluitend volgt de prijsuitreiking.
Start en finish vormen traditioneel een spektakel dat veel publiek trekt.

Klassement
De Oost Brabant Rit wordt verreden in drie verschillende klassen. De Recreatieklasse bestaat uit een fotozoekrit in ongedwongen sfeer. De Toerklasse rijdt een kaartleesrit, die ook geschikt is voor equipes zonder ervaring op dit gebied. De Sportklasse krijgt eveneens een kaartleesrit te rijden, maar met een hogere moeilijkheidsgraad. Het gaat om het pijlen-systeem.

1) Sportklasse: een pijlenrit, kortste route van ongeveer 150km met een 35 km/h gemiddelde snelheid, voor de geoefende equipe.
2) Tourklasse: een pijlenrit, vrije route van ongeveer 150km met een 30 km/h gemiddelde snelheid, ook geschikt voor de beginnende equipe
3) Recreatieve klasse: fotozoektocht met route beschrijving van zo’n 100 km.

In Bourgondisch Boxmeer wordt uiteraard goed voor de inwendige mens gezorgd. Tussen de middag is er een optioneel lunchbuffet voor de deelnemers. Om de bijzondere dag af te sluiten, biedt de Weijer ’s avonds een vijftal keuzemenu’s aan varierend van € 19,50 t/m € 36,50.

Inschrijven
De entreefee voor de 53e Oost Brabant Rit bedraagt € 25,- per equipe voor niet leden, en leden betalen slechts € 15,- per equipe. De voorinschrijving sluit op woensdag 8 april.

Inschrijven kan via www.ascboxmeer.nl en het laatste nieuws vindt u via www.facebook.com/ascboxmeer