Spa Six Hours 2015

Al voor de tweede keer was ik niet in de gelegenheid zelf af te reizen naar het in mijn ogen mooiste circuit van Europa: Spa Francorchamps. Daar vindt elk jaar een van de mooiste race-evenementen van het jaar plaats: De Spa Six Hours. Gelukkig waren razende reporters Oscar en Stef de Heer meer dan bereid mij te vervangen. Vorig jaar strandde Oscar nog met een kapotte turbo op de Duitse Autobahn. Zouden ze dit keer wel aankomen?

Spa Six Hours 2015 - La Source

Spa Six Hours 2015 voor oog en oor

Elk jaar vindt eind september een groots raceweekend plaats op het circuit van Spa Francorchamps. Het hoogtepunt van dat weekend vind ik persoonlijk de 6-uurs race die zaterdags om 16:00 uur begint en -rekenwonders hadden het al uitgerekend- om 22:00 uur stopt. Dit jaar vond dat weekend plaats op 19 en 20 september.

Buiten de genoemde 6-uurs race zijn er wedstrijden in zeer diverse klassen, van Formule 1 auto’s uit verschillende tijdperken tot pre-war auto’s en Formule Juniors. Voor elk wat wils dus, en hoe dan ook een genot voor het net- en trommelvlies.

Spa Six Hours 2015 - Alfa Romeo Montreal Spa Six Hours 2015 - Porsche 911 onderdelen

Spa Six Hours voor kooplustigen

Ook een volle portemonnee hoeft geen enkel probleem te zijn binnen de kaders van het circuit. Er zijn namelijk voldoende mogelijkheden om de beurs te ledigen door de inhoud aan al dan niet racewaardige voorwerpen te spenderen. Wat te denken van een raceklare Alfa Romeo Montreal? Prijs op aanvraag, dus dat staat garant voor een flinke afslanking van het huishoudpotje. Of een kofferdeksel van een Porsche 911, door iemand voorzien van de kleuren en (namaak) sporen van een raceauto. Je moet er van houden… Net als van de PGO’s die getoond werden. Deze creaties die in meer of mindere mate aan een Porsche 365 doen denken zijn ook niet ieders ‘kopje thee’. Oordeel zelf…

Spa Six Hours 2015 - PGO

Spa Six Hours voor iedereen

Maar ik zou het Spa Six Hours weekend zwaar te kort doen wanneer ik het in bovengenoemde vakjes zou proberen te proppen. Het weekend biedt zoveel meer, en is een optelsom van omgeving, mensen, techniek, eten en drinken, geluiden, geuren, tegenslagen en overwinningen. En je moet ‘t gewoon een keer gezien hebben…

Het volledige fotoverslag is te vinden op mijn Flickr-pagina.

Spa Six Hours 2015