Techno Classica 2014

Techno Classica 2014Meer dan 1.250 exposanten uit meer dan 30 landen hadden in december van vorig jaar hun stands al gereserveerd. Dat geeft de populariteit van de beurs goed weer. Naast genoemde standhouders zullen ook zo’n 220(!) clubs en verenigingen in Essen hun plek innemen.

Ook diverse automobielfabrikanten benutten Essen al sinds jaar en dag om hun geschiedenis onder de aandacht te brengen en een link te leggen naar de huidige modellen. Daarbij worden kosten nog moeite gespaard. In alfabetische volgorde presenteren we hier wat er over twee weken bij de grote merken te zien is:

Audi
Audi presenteert onder het motto „Roadster en Cabriolets“ fascinerende klassiekers in het teken van de vier ringen.

Bentley
Bentley plant, om het 85-jarig jubileum van de legendarische Bentley Speed Six „Blue Train“ te vieren.

Bugatti
Bugatti kijkt terug op 10 jaar Bugatti Veyron.

Ford
Ford viert met 15 Ford-clubs het jubileum „50 jaar Ford Transit“ en toont utilitaire en hulpverleningsvoertuigen van het merk. En voor het jubileum „50 jaar Ford GT 40“ zijn voor het eerst de „Ford GT 40 Freunde Deutschland” met twee tentoonstellingsstukken op de stand vertegenwoordigd.

Opel
Opel plant op zijn stand het zwaartepuntthema „Design“, in verbinding met het 50-jarige jubileum van het eerste conceptvoertuig van Opel, de Opel Experimental GT, weer te geven.

Porsche
Porsche presenteert zich onder het motto 30 jaar Porsche 959.

Rolls-Royce
Rolls-Royce viert 90 jaar Phantom – en toont een historisch en een modern tentoonstellingsstuk van het legendarische luxemodel van het merk.

Ŝkoda
Ŝkoda herinnert aan de oprichting van de firma 120 jaar geleden, viert 110 jaar automobielbouw en verwijst naar 40 jaar Skoda RS.

SEAT
SEAT toont „speciale prototypes voor VIP„s“, zoals de SEAT „1400 Visitas“ en de „600 Savio“ met afneembaar dak – voertuigen, die nog nooit op een beurs in Duitsland te zien waren.

Volkswagen
Volkswagen Classic, het geschiedenisressort van Volkswagen, stelt op het jubileum „40 jaar Volkswagen Polo“ zes bijzondere voertuigen tentoon, zoals bijvoorbeeld de Polo WRC. Volkswagen Utilitaire voertuigen Oldtimers houdt zich bezig met het thema 30 jaar Syncro, toont de T3 Tristar en een restauratieobject.

Techno Classica plattegrond 2015

In het middelpunt van de TECHNO-CLASSICA ESSEN, in hal 6, presenteert de organisator, S.I.H.A., een fascinerende speciale tentoonstelling met zelden voorkomende en spectaculaire historische racewagens, die allemaal iets gemeenschappelijks hebben: Zij startten allemaal op het einde van de jaren 1920 bij de legendarische Tourist Trophy in Ierland – een wegrace voor automobielen, die van 1905 tot 1936 werd gereden en tijdelijk zelfs tot het wereldkampioenschap voor sportwagens behoorde. Vermoedelijk tien klassieke racewagens van de merken Alfa Romeo, Alvis, Austin, Bentley, Bugatti, Mercedes-Benz, OM en Riley brengen de fascinatie van deze spectaculaire race in de beurshallen van Essen.

De Techno Classica opent de deuren voor pers en ‘vips’ op woensdag 15 maart, de zogenaamde ‘happy view day’. De kaarten voor normaal tarief zijn geldig van donderdag 16 tot en met zondag 19 april.

Meer informatie is te vinden op de website van organisator SIHA, waar ook kaartjes met korting te koop zijn.