Techno Classica 2016

Deze week is het eindelijk zo ver: De Techno Classica in Essen opent op woensdag 6 april de deuren voor de pers en diegenen, die geen bezwaar hebben ongeveer twee maal zoveel te betalen voor een toegangskaartje. Vanaf donderdag kan iedereen -voor de reguliere prijs- naar binnen om zich te vergapen aan alle klassiekers die daar staan, en natuurlijk om te klagen over de hoge prijzen van de klassiekers.

Techno Classica Essen 2015

Techno Classica 2016 in vernieuwd beursgebouw

Nou ja, de hallen zullen niet veranderd zijn, maar de entree is flink onder handen genomen. Dat is het nieuwe jasje waar ik het in de titel over had. Maar geen zorgen, de rest van de beurs biedt de bezoekers gewoon de vertrouwde hoeveelheid klassiekers, youngtimers, boeken, folders, gereedschappen, kunst en andere randverschijnselen van onze geweldige hobby. Zorg voor fijne wandelschoenen!

Techno Classica 2016

Italiaanse wegrace in het middelpunt

De Mille Miglia is in 2016 het hoofdthema in Essen. In het middelpunt van de belangstelling staat de Mercedes 300 SLR. In zo’n 300 SLR behaalde Juan Manuel Fangio op spectaculaire wijze, zonder bijrijder(!), een tweede plaats in de wegrace van 1000 mijlen. Naast de snelle Benz zullen ook een Ferrari 750 Monza, een Porsche 550 Spyder en een Maserati A6 GCS te bewonderen zijn.

Techno Classica Essen 2015

Techno Classica 2016 in cijfertjes

Meer dan 1250 standhouders uit ruim 30 landen bieden over 2500 klassiekers te koop aan. De standhouders verdelen 127000 vierkante meter in 21 hallen en de buitenterreinen. Elk hoekje is bezet.

Techno Classica Essen 2015

Coys op de Techno Classica

De Grugahalle wordt omgedoopt tot ‘Classic Arena’, waar op 2875 vierkante meter de meer dan 80 automobielen te bewonderen zijn die Coys op 9 april gaat veilen. Opvallend is het grote aantal Amerikaanse auto’s dat aangeboden wordt. In Duitsland zijn die overigens populairder dan in Nederland, dus dat kan de hoeveelheid verklaren. Mijn favoriet is overigens zeer bescheiden: De Lancia Appia Giardinetta Riva ‘Martini’ uit 1959 vind ik het leukst.

Techno Classica Essen 2015

Clubs

Natuurlijk strijden diverse automobielclubs ook weer om de prijs van de mooiste stand. Vorig jaar won de Revell bouwdoos in schaal 1:1, en eerlijk is eerlijk: Zo’n mooie stand hebben we niet vaak gezien.

Volgende week zondag bezoeken wij de Techno Classica. Uiteraard doen we daarvan uitgebreid verslag in vele foto’s.

Meer informatie en kaarten: www.siha.de