Een aantal weken terug reed ik in de Lotus Elise 111 Type 49 en schreef daarover al een verslag met veel foto’s. Ik beloofde jullie toen ook een video. Helaas lieten mijn bulletcams (kleine camera’s die je in en op de auto kan monteren) het ‘s middags afweten, waardoor ik minder beeldmateriaal had dan de bedoeling was. Dat maakte het lastiger een video te monteren waardoor een en ander langer duurde. Het restaureren van een MGB helpt trouwens ook niet… Maar nu is de video dus klaar. Ik hoop dat jullie ‘t leuk vinden.

11 reacties

 1. Dank je, Kurt. De sportuitlaat zorgt inderdaad voor een aantal extra decibels.

 2. Nice one! Leuk dat dubbele Elise shot.. Prima geluid ook trouwens, weinig ruis en prima motorgeluid, volgens mij een stuk harder als bij een ‘gewone’ Elise?

 3. rare vraag .. maar wat zou een HD camera toevoegen ??

 4. Het is even leuk, maar ik raak er heel snel op uitgekekenluisterd. Grote luie blokken met lage toeren zou ik echter wel in mijn oren vastgeplakt willen hebben!

  Qua motorisatie ben ik meer van de Amerikanen. Oftewel, dat wordt een 2CV V8 voor mij! :mrgreen:

 5. De MG klinkt bij bepaalde toerentallen ook extra lekker. Alfa’s DOHC motoren klinken ook heerlijk.
  Ben het dan ook niet met je eens dat kleine motoren niet lekker kunnen klinken.

 6. Oh wacht, ik moet gelijk die mening nuanceren. Pa’s 500C Topolino klinkt namelijk erg stoer bij bepaalde tpm. :mrgreen: (iets met een heel klein gaatje in de uitlaat, versterking en golflengtes ofzo, dat is nu al veel te ver weggezakt 😳 )
  Waarom is dat wel leuk dan? πŸ˜• Dat is niet constant (alleen dus bij bepaalde toeren bij het optrekken) en het is een heel ander type auto, het contrast tussen auto en geluid maakt het ook leuk misschien. πŸ˜‰

 7. Vanuit de auto zal het geluid wellicht een heel andere beleving bieden, maar van achteren (2:00) vind ik het wel heel erg schel. Het heeft zelfs wat weg van een kleine tweetakt imo. 😯

  Nou ja, het is natuurlijk ook gewoon puur een mening. Ik ben meer van de lagere, diepere motorgeluiden. Kleine motoren moeten wat mij betreft stil zijn, het geluid wat daaruit komt is imho niet aantrekkelijk…

 8. Ik vond het geluid juist wel wat toevoegen aan de beleving, maar misschien dat ik er na een week sturen ook wel genoeg van zou hebben. Ik hoop daar ooit nog achter te komen πŸ˜‰

  Graag had ik meer tekst en uitleg gegeven, maar helaas…

 9. Hij maakt wel erg veel kabaal zeg, het heeft niet mΓ­jn voorkeur. Klinkt een beetje als een overpowered brommobiel. *ontwijkt vuist* Maar goed, dat doet er natuurlijk niet toe. πŸ˜‰

  Over de video: Leuk ge-edit! Rustig begin, beetje tekst en uitleg erbij, en veel rijbeelden. Leuke details waren de Gold Leaf-verwijzing op 1:45 en natuurlijk de twee Elises tegelijk over het kruispunt. Ik was echt even verrast. πŸ˜€

Comments are closed.