Ongeveer vier en een half jaar geleden besloot Bas Aalberts in het diepe te springen. Hij zegde zijn baan bij het garagebedrijf waar hij tot op dat moment werkte op en schreef zich in bij de Kamer van Koophandel. Bas Auto Service was een feit. In zijn vrije tijd deed Bas al het onderhoud van auto’s als een Porsche 911 en de preparatie van een race Alfa Romeo Giulia. Dat ging gesmeerd, dus meer opdrachten volgden.

Bas Auto Service Lichtenvoorde

De schuur waarin Bas zijn werkzaamheden uitvoerde werd te klein. Een passend onderkomen werd gezocht én gevonden in Lichtenvoorde. Op deze locatie had Bas de beschikking over een uitgebreide rollenbank waarop auto’s optimaal afgesteld konden worden. Maar ook hier werd de ruimte al gauw te krap. Met het nieuwe onderkomen aan de Groten Bos 5 in Lichtenvoorde hopen ze echter voorlopig weer even verder te kunnen.

Het voorste deel van het pand is voorzien van een ruim kantoor kantoor waarin Bas’ vrouw Monique de administratie voor Bas Auto Service én haar eigen bedrijf doet, een ontvangstruimte voor klanten, een kantine en een magazijn voor onderdelen en onderhoudsmiddelen. Aan de achterzijde bevindt zicht de ruime werkplaats.

Bas Auto Service Lichtenvoorde

In de werkplaats komt naast de drie bruggen binnenkort een moderne testkamer met nieuwe rollenbank te staan, zodat ook op deze locatie weer de maximale prestaties uit race-, rally- en sportwagens gehaald kan worden. Hier kunnen ook de Alfa Romeo motoren afgesteld worden die Bas zelf bouwt voor rallysport of racerij, uiteraard nadat ze ingebouwd zijn in de betreffende race- of ralllyauto.

Bas Auto Service Lichtenvoorde

Zoals op de foto’s al te zien is, houdt het specialisme van Bas niet op bij Porsches of Alfa Romeo’s. Ook met meer exotische automobielen kan je bij hem terecht. Voor de 12 cilinder motoren van Ferrari en Lamborghini (zoals op onderstaande foto een Jarama en een Countach) is samen met Denes Elsjan en Tom Everding de BDT Ignition ontwikkeld. Deze ontsteking op basis van MSD componenten zorgt voor een veel directere gasrespons en een veel betere verbranding dan ooit met de originele ontsteking mogelijk geweest zou zijn.

Bas Auto Service Lichtenvoorde

Alsof hij met al deze werkzaamheden nog niet druk genoeg zou zijn, verzorgt Bas Auto Service ook de ondersteuning van enkele teams die strijden om de titel in de Westfield Cup en de Dutch Supercar Challenge. De jarenlange ervaring in onder andere de Seat Ibiza Cup zijn hier uiteraard van groot voordeel.

Bas Auto Service Lichtenvoorde

Wanneer u eens nader kennis wilt maken met Bas en zijn vakkundige medewerkers en wilt weten wat zij voor u kunnen betekenen, kunt u mailen naar info@basautoservice.nl of bellen met 0544-397106. Een kijkje nemen op de website kan op www.basautoservice.nl.

Bas Auto Service Lichtenvoorde

Bas Auto Service Lichtenvoorde

Bas Auto Service Lichtenvoorde

Even voorstellen: Bas Auto Service Lichtenvoorde
Getagd op:        

9 gedachten over “Even voorstellen: Bas Auto Service Lichtenvoorde

 • Pingback:Techniek: Ontsteking Afstellen En Servicen

 • 4 augustus 2009 om 23:08
  Permalink

  Bijna niets lekkerders dan een middag in een garage rondhangen . . . Dit lijkt me een goeie!

  Stuur me even een Engelse ‘reclame folder’ van die ontsteking. De LCUK kan wel eens geïnteresseerd zijn.

 • 29 juli 2009 om 13:15
  Permalink

  een van mijn lievelingsmerken : Alfa Romeo Milano !

 • 25 juli 2009 om 19:37
  Permalink

  Gewoon persberichten rondsturen. Aanstaande dinsdag fleur ik de voorpagina van ‘Achterhoek Nieuws’ op, als alles doorgaat. Ik zal ‘m dan scannen 🙂

 • 25 juli 2009 om 19:34
  Permalink

  @ Klassiekerrally
  Hoe heb je dat eigenlijk geflikt? 😛 Kan je een scan doormailen (als het niet teveel moeite is)? 🙂

 • 25 juli 2009 om 19:34
  Permalink

  Briljante garage natuurlijk. Ik zou me geen moment vervelen daar, niets is fijner dan sleutelen! 😛 Radio op een goeie zender, handen lekker vuil maken, onvoorziene problemen tegenkomen, werktuigen improviseren… Fantastisch! 😀

 • 24 juli 2009 om 07:45
  Permalink

  Helaas… Voorlopig nog niets bereikt behalve de voorpagina van een lokale krant 🙂

 • 23 juli 2009 om 23:15
  Permalink

  Altijd leuk om zo’n mooi vakmanschap te zien.

  @Wim
  Kan ik hieruit afleiden dat je naar spa gaat met een Guilia?

Reacties zijn gesloten.