Geen drama in drie bedrijven, maar een Teutoons feest in vijf delen. Wheeler Dealers (bekend van Discovery Channel) koopt een Audi Quattro, knapt deze op en doet een poging de auto met winst te verkopen. Geniet van de heerlijke vijfcilinder roffel en uiteraard de kwajongens Edd China en Mike Brewer.

Deel 1:

Deel 2:

Deel 3:

Deel 4:

Deel 5:

24 reacties

 1. 308GT4: een Gandini stunner!

  En een Bertone slippertje. Met 3 liter op Webers een juweel voor weinig. Bovendien 2+2.

 2. @Kurt: Ik ben het wel met je eens, heb deze week vanwege ziekte veel thuisgezeten en op Youtube veel Wheelers Dealers gekeken. Op een gegeven moment begint het te irriteren. Dus niet teveel achter elkaar zien is het devies.

 3. @Dinks: Vond zo’n Ferrari 308 altijd een vreselijk gestylede auto, maar nu zo ziet hij er eigenlijk niet eens zo gek uit..

 4. Kijk al sinds jaar en dag naar ‘Wheeler Dealers’ en ‘A … is born’, van Mark Evans word ik eigenlijk nooit moe, een grapje kan daar altijd. Daarentegen irriteerd Mike Brewer me meestal weer wel; he lijt alsof hij elke aflevering hetzelfde zegt; “Edd, it seems like you haven’t done anything to our little …” of “I hate to sell this one”, dat geleuter elke keer vindt ik gewoon vervelend. Maar goed, kijk toch elke keer weer als er nieuwe afleveringen te zien zijn. Gelukkig zenden ze het ook hier uit in Duitsland als “die Gebraucht-Wagen Profis” maar dan natuurlijk wel gesynchroniseerd in het Duits, Mike Brewer wordt dan dus dubbel zo irritant ๐Ÿ˜†

 5. Ik kijk erg graag. Erg nuttig en typisch Engels leuk.

  Laatst hadden ze een:

 6. @Badhuis: Bij A 4×4 is born werden heel veel oude onderdelen gebruikt. Sowieso werd het chassis, onderstel en de motor van een oude Range Rover gebruikt, maar ook 2e hands Defender carrosseriepanelen. Natuurlijk werd wel alles “fully refurbished”.

 7. @Mean Green
  “Wreck Rescue” was een tijdje te zien op Disco Channel.

 8. ffhheeehhww .. en ik maar denken dat ik te dom was om Evans humor te begrijpen ..

 9. Wat ik flauw vond aan “An MG is born” is dat ze rucksichtloos ALLES gingen vernieuwen. Niet kijken of het te repareren/reviseren was. Nee hup, meteen nieuw erin. Wie doet dat en wat is de lol daar nou van? De serie was gericht op doe-het-zelvers, maar met een eindprijs van een nieuw opgebouwde E-type van 70.000 pond gaat dat niet op. Dat zijn autobedrijfrestauratieprijzen (hoewel die vaak nog veel duurder kunnen uitvallen), niet DHZ.
  Er wordt vergeten dat bij minder bekende types niet alles zomaar nieuw te koop is. Die Mark Evans kon ik niet zo goed uitstaan met zijn slechte grappen.

  Wheeler Dealers vind ik grappig omdat die verkoper werkelijk een heel slechte vent is (vindt alles geweldig) en Edd dat zogenaamd allemaal slikt. Edd is inderdaad een handige vent en het lijkt er soms op dat hij het jammer vind dat hij door het format van de serie zo weinig mag uitleggen of laten zien, of verbeeld ik me dat?
  Leuk om af en toe een aflevering te zien.

 10. Ik vind Wheeler Dealers ook te gek, hoewel er hier en daar wel eens wat bochten worden afgesneden… om over de uren die Edd maakt nog maar te zwijgen. Maar wel originele keuzes en lekker to the point.

  A…is heb ik ook veel gezien. Met namen A Car is born, a Car is re-born, an MG is born en a 4×4 is born. Die overige vond ik niet zo interessant. Omdat ik een beetje Defender/Series fan ben heb ik A 4×4 is born op DVD en ik moet zeggen dat dat een stuk fijner kijkt. Geen reclame en al die onzinfilmpjes staan bij de extra’s.

  Mark Evans heeft ook nog een ander leuk programma gemaakt, “Wreck Rescue”. Niet in NL te zien geweest volgens mij, maar ik heb de DVD besteld en het is best leuk om te zien. Wat minder technisch, dat is soms leuk en soms wat minder leuk. Zie http://www.markevans.co.uk/acatalog/Wreck_Rescue_DVD.html

 11. Ik moet eerlijk zeggen dat ik A …. is born ook altijd heel graag keek, en het een beter programma vind/vond. Al moet ik zeggen dat ik de heleicopter en vliegtuig afleveringen weer minder vond, omdat het te onbereikbaar was.
  En wat jullie met sympathiek hebben met de presentators van wheeler dealers, heb ik juist met die a …. is born. Kortom, ik lul ook te veel en slap ๐Ÿ˜†

  @ Klassiekerrally:

  Same here. het gaat bij mij zelfs zo ver dat ik het programma’s als how its made interessant vind. Weet niet waarom eigenlijk. Of eigenlijk ook wel. Kijken of ik dat ook kan. The mind is a strange place….

  @ Anthony:

  Ik heb dat eigenlijk niet, al ben ik sowieso een geval apart met kleuren. Ik ben kleurengestoord. Niet kleurenblind. Ik kan namelijk wel goed alle kleuren zien, maar ik kan er niet even goed onderscheid tussen maken. Komt erop neer dat ik van mat zwart hou, en als het aan mij zou ligen, elke auto mat zwart is of zonder verf ๐Ÿ˜› Al met al vond ik hem best mooi in het wit. Vooral omdat heel veel van de 500tjes die ik zie rood zijn….

  @ de sjonnies:

  Ik vrees van wel idd :mrgreen: Ondanks dat ik dan ook wel weer de skills heb om weer iets te vinden om kapot te maken ๐Ÿ™„

 12. Ik keek ook graag naar de ‘A … is born’ afleveringen, maar moet Lincoln wel gelijk geven: de presentator is een ouwehoer ๐Ÿ™‚

  Eigenlijk kijk ik graag naar alle programma’s waar iets gemaakt of gerepareerd/gerestaureerd wordt, of dat nou custom bikes of klassiekers zijn.

 13. @Anthony .. yep ..
  sympathieke opzet ..

  maar (en da,s dan weer persoonlijk) ..
  ik zit niet te wachten op andermans race-cursus ..
  andermans inside jokes ..
  flauwe personages ..
  hooguit 50% van de zendtijd was de auto zelf het hoofdpersoon ..
  en voor de rest mensen die leuk doen met een omgekeerde tregter op hun hoofd ..
  dus al met al een vrij langdradige bedoeling ..

  wheeler dealer is net effe beknopter en 95% van de gesprekstof gaat over de auto zelf ..

 14. @Lincoln

  Heb je ooit al de “is born” reeks gezien?
  http://www.an-mg-is-born.com/
  (Hier zitten ook fouten in, maar ik vind het een beter programma dan Wheeler Dealers)

 15. Ik kijk het vrij weinig. Waarom eigenlijk… Ik kan me namelijk prima vinden in lincoln’s mening. En de auto’s worden niet tiptop gerestaureerd, maar dat is ook de bedoeling niet. Het is gewoon een auto wat verbeteren zodat hij langer op de weg blijft/over een iets langere tijd aan restauratie toe is. En de auto moet relatief bereikbaar blijven.

  @lincoln: Wil je dat ik in de val trap en ‘Top Gear’ zeg? :mrgreen:

 16. voel ik me toch nog even geroepen om in de verdediging te schieten ..
  en nog wat positieve punten op te noemen ..

  ongecompliceerd ..
  zeer duidelijk taalgebruik ..
  bron-vermelding van onderdelen ..
  manier van kopen/verkopen ..
  transparant over het financiele plaatje ..
  duidelijke overweging van gebruikte/nieuwe onderdelen ..
  elke aflevering een “klus” in de spotlights (zoals bijv. een cabrio-top vernieuwen) ..
  nooit .. maar dan ook nooit gezeik over peekaas ..

  en dan heb ik er nog een zwik up my sleave .. maar daar wacht ik nog even mee .. omdat ik nu van mijn mede-bloggers ga horen welk auto-progamma beter is ..

 17. “Wheeler Dealers” (alternatieve titel: “Bedriegen voor Beginners”)is vaak wel een leerzaam programma voor bepaalde dingen, maar om aan hun een voorbeeld te nemen hoe je een auto restaureert…

  @Kevski
  Ik heb de 500-aflevering ook gezien, was idd een mooi project, maar dan vond ik het wel erg spijtig dat ze voor ordinair wit zijn gegaan terwijl de oorspronkelijke kleur(blauw) veel mooier was.


 18. Ja Kevski Ja, maar jij bent waarschijnlijk net zo’n idioot als ik, had ik in de zestiger jaren Renaultjes R8S en Gordini’s gebouwd, reden die ‘krengen’ ๐Ÿ˜ฎ nu nog rond !
  Had ik bij Alfa gewerkt in de zeventiger jaren had ik de rollen staal voor de Giulia’s naar de WC papier fabriek verscheept, maar helaas…. :mrgreen:
  Alle MG’s en Triumphs die ik ooit onder handen heb gehad rijdennog, behalve die ene, die ik met 4000 miles uit de VS haalde, die heeft een massief bakstenen muur op zijn donder gekregen.

 19. Dat klopt ook wel weer, maar gezien de ‘opdracht’ doen ze ‘t wel netjes. En Edd is wel een handige gast, hij weet doorgaans wel waar hij mee bezig is.


  :mrgreen:

 20. Mwah, ik deel de mening niet echt. Tuurlijk het is leuk om te zien, maar ik vind de manier waarop ze te werk gaan niet echt ok. Vaak laten ze dingen zien waar bij mij de haren van overend gaan staan, zoals wat er ook ooit eens met een mini gebeurt is. Dingen afraffelen of laten zitten. Vooral op het gebied van Roest en dergelijke. Iets mooimaken voor het oog en daarna snel vrkopen is voor my not done. Want ik durf te wedden dat het meeste van hun na een half jaar alweer roest….
  Desondanks blijf ik het wel kijken ๐Ÿ™„ Want er zitten ook zeker goede projecten zoals de Fiat 500 bijvoorbeeld….

 21. Mee eens lincoln, helemaal mee eens…

  And remember: there’s more where that came from…
  Volgende week weer een leuke bereikbare auto!

 22. “probably the best car i ever driven” ..
  “it,s really a bargain” ..
  “i hate to sell this one” ..
  “it,s a childhood dream” ..

  dat zijn de quotes die elke aflevering voorbij komen ..
  en ik geloof ze elke keer weer ..
  het positieve enthousiasme van die lui is gewoon bizar ..
  en aan het eind van elke aflevering is hun dreamcar ook mijn dreamcar ..
  merk-snobbisme is hun vreemd ..

  jammer dat ze niet echt veel centjes kunnen verdienen met dit progamma ..
  (bij overhaulin is elke vierkante centimeter reclame) ..
  aan de andere kant maar beter ook .. blijven ze lekker klooien met vrij goedkope auto,s ..
  verdict .. het aller-aller-allerbeste en meest informatieve autoprogamma ooit ..

Comments are closed.