Vergeleken met de Rolls van hetzelfde bedrijf ziet dit er eigenlijk best goed uit.

Het enige minpunt is wel dat dit een zeldzame uitvoering is die is aangepast. Een Bentley Mulliner uit 1953 vind je niet zomaar. Er zijn er maar rond de 100 van gemaakt als ik mij niet vergis. Veel mensen zullen dan ook braakneigingen krijgen bij het zien van de foto’s, maar ik vind het eerlijk gezegd best stijlvol. Ook bij deze auto wederom weer een MOPAR V8. Dit keer wel “iets” kleiner 8.2 liter, maar nog steeds goed voor 530 pk.

bentley11

 

De body is nagenoeg standaard gebleven, al zijn de velgen en de binnenkuipen van de spatborden wel aangepast om de brede banden te kunnen herbergen.

Ook deze is afkomstig van hetzelfde bedrijf uit Florida als de eerdere Rolls Royce Deze auto is wederom voorzien van Wilwood remmen, een aangepast onderstel en alle luxe die je je bedenken kunt. De auto wordt ongeveer op dezelfde waarde geschat als de Rolls, maar dat komt door het veel zeldzamere koetswerk. Aan de auto zelf is namelijk minder gebeurd.

bentley7

De één zal het mooi vinden, de ander niet. Persoonlijk vind ik het wel wat hebben eigenlijk. Sommige mensen zullen het eeuwig zonde vinden, maar bedenk je dan wel het volgende: Beide auto’s zijn in opdracht van klanten gemaakt. Je kan het er misschien niet mee eens zijn, maar feit is wel dat iemand niets  liever wilde dan dit. Sterker nog, misschien is het wel niet eens de smaak van het bedrijf die ze gemaakt heeft. Dat neemt echter niet weg dat er hiermee serieus vakwerk is afgeleverd….

 

1953 Bentley Mulliner Silver Streak Essen Motorshow 2009
Getagd op:

4 gedachten over “1953 Bentley Mulliner Silver Streak Essen Motorshow 2009

 • Pingback:Essen Motorshow 2009 Vrijdag 27/11/09

 • 29 november 2009 om 17:21
  Permalink

  Aaargh wat een lelijke kleur, en die velgen horen thuis op een Amerikaan. Verder een smakelijke auto, lekker vermoderniseerd en superkrachtig… 🙂

 • 29 november 2009 om 17:06
  Permalink

  De Rolls ziet er opvallender uit, maar de keus is toch gevallen voor de Bentley. Gewoon lekker ingetochen, uiterlijk niet erg opvallend… maar zeker wel een dikke pik auto 😆

 • 29 november 2009 om 16:58
  Permalink

  We hebben er met zijn 2en naast gestaan, maar ik kan echt niks anders zeggen:

  DIKKE PIK AUTO :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.