Kennen we Spirit Level Films nog? Je weet wel, van “The Snake vs. The Stallion“. Duidelijk was dat ze niet onervaren waren.
Eén filmpje op hun repertoire is “C’était un rendezvous”, één van de eerste films van zijn soort. Normaal gezien moet je rond de €15 ophoesten om de kortfilm te bekijken, maar dankzij Fast Lane Daily is de film zichtbaar voor iedereen! En voor mijn gemak is er zelfs een inleiding over de film, dus without further ado, kijken en genieten!

C’était un rendezvous…
Getagd op:    

26 gedachten over “C’était un rendezvous…

 • Pingback:WWW: Mercedes Benz 450 SEL 6.9

 • 7 februari 2010 om 20:28
  Permalink

  Ik heb een lekkere Guilia for sale gezien: Berlina 2 liter (minder mooi maar rijden veel beter). PM even als je interesse hebt.

 • 5 december 2009 om 17:41
  Permalink

  @Dinks: Sorry, linkje niet gezien.
  Je was eerder. Maar het blijft zeker de moeite waard!

 • 5 december 2009 om 14:13
  Permalink

  LOL, dat schreef ik 😉

  :anorak: Aston Martin DP 212 is al jaren en publiekstrekker op oa Spa: Friedrichs en Clark knallen behoorlijk tekeer met deze rep. De echte staat veilig in de garage.


  Een ‘gewone’ Aston.

 • 4 december 2009 om 22:56
  Permalink

  In dit kader wil ik twee andere meesterstukjes van Spirit Level film aanbevelen.
  De eerste DVD is genaamd “shaken & stirred”. Deze gaat niet over James Bond, maar wel over een team mannen van middelbare leeftijd die een Aston Martin DB4 op (en soms over) de grens rijden tijdens de Spa Six Hours in 2006. Het team wordt gevolgd voor en tijdens de race met prachtige beelden, zowel outboard als inboard. Een absolute aanrader.
  Deze DVD is een pilot van “GT Racer, the series”, een serie van 6 uitzendingen op de Engelse televisie. Daarin wordt een aantal gentleman drivers gevolgd die in 2007 historisch raceten met o.a. de prachtige Aston Martin DP 202. GT Racer the series is uitgebracht op een dubbele DVD, met daarop alle 6 afleveringen (2×2 uur genieten). De titels van deze afleveringen: Porto’s Street Circuit, Big Speeds at Silverstone, The Nurburgring Factor, Ferraris at Laguna Seca, Legends of Lime Rock en the Spa Six Hours 2007. Ik heb de DVD’s besteld via Autopassion in Haarlem. Een previewfilmpje is te vinden op: http://www.spiritlevelfilm.com/best-sellers/gt-racer.html
  De DVD is daar eventueel ook direct te bestellen.

 • 29 november 2009 om 19:45
  Permalink

  Als Citroen SM liefhebber heb ik nog de openingsscene van The Longest Yard met Burt Reynolds….

 • 29 november 2009 om 16:51
  Permalink

  Wat te denken van ‘The day of the Jackal’ daarin komt toch ook menig klassieker in voor, de mooie Alfa van de hoofdrolspeler (was het nou Edward Fox of James Fox..) bijvoorbeeld!

 • 29 november 2009 om 14:03
  Permalink

  tuurlijk heb ik het wel geprobeert ..
  om car-chasses spannend te vinden ..
  maar het is me nooit echt gelukt om er echt in te komen ..

  Laurel en Hardy konden dat soort dingen het beste ..
  daarna werd het overdone met trucages zoals piepende banden op het gras en versnelde opnames ..
  de dikke en de dunne waren daar veel creatiever mee ..
  en hoefde teminste niet verbeten in de camera te kijken na het uitstappen ..
  een koekepan/deegroller + taart was genoeg ..

 • 29 november 2009 om 13:13
  Permalink

  @de sjonnies: La Polizia Incrimina, La legge assolve heb ik! (niet zo legaal weliswaar) Jammer genoeg dus zonder ondertitels. Moet ze nog eens vinden.

 • 29 november 2009 om 12:27
  Permalink

  @ Klassiekerrally:

  I Know en ben dan ook wel een spambot. Stonden namelijk wat handige dingen over je auto (mailtje of 2 dacht ik) en misschien voor de site waar ik je mening nog over wilde weten? Vandaar dat ik het vroeg. JHad al zo’n donkerbruin vermoeden. Het was dat of je bnt me al helemaal zat …. 😉

 • 29 november 2009 om 12:18
  Permalink

  Beste achtervolging ooit?
  Als ouwe L@L zeg ik, werp een een blik op de volgende :
  http://www.youtube.com/watch?v=eea4RVfHFFM

  Na het zien in de bios van de film noire “La Polizia Incrimina, La legge assolve”, in 1973 wist ik zeker dat ik ooit zo’n Giulia moest heeben….
  De hele film is trouwens een soort van chronologische opvolger van The French Connection en ik heb begin dit jaar nog over dat viaduct door Genua gereden !

 • 29 november 2009 om 12:04
  Permalink

  @ Kevski: kan zijn dat ik er een paar niet beantwoord heb omdat ik nogal druk was… Maar doorgaans beantwoord ik m’n mail vrij snel.

  Die Mercedes was van regisseur Claude himself als ik ’t goed heb begrepen.

 • 29 november 2009 om 11:48
  Permalink

  @ Klassiekerrally:

  Totaal off topic, maarreh: Heb jij mijn emails de laatste tijd niet gehad? Hoor namelijk niks meer….?

 • 29 november 2009 om 11:47
  Permalink

  @ Klassiekerrally:

  Ik hoorde het aan het einde ja. Filmpje wat ik jaren ge;leden onder ogen kreeg had dat niet. Ergens geloof ik het alleen niet, aangezien die auto ook veel te duur is maar mee te filmen. Zou me niks verbasen dat in die tijd de mercedes even dur was als de ferrari. 6.9 was toch namelijk ook een AMG model?
  Mwah, in dit geval vind ik Ronin ook zkeer kunnen. Voor de rest totaal geen autofilm, maar de achtervolgingsscane met de S8 is gewoon mooi. Transporter films zijn ook best aardig met de verschillende scnenes. Van Italian job heb ik zelfs de orginele filmposter in het Spaans nog 🙂 Die hangt ingelijst aan de muur samen met wat andere “auto kunst”….

 • 29 november 2009 om 11:28
  Permalink

  Ik vind de remake van Gone in 60 seconds toch maar Hollywoodmeuk in vgl met het origineel. Voor de rest heb ik dezelfde dvd’s als hierboven vernoemd.

  Wil je er nog wat cult bij dan moet je eens op zoek gaan naar de “Cannonball run”. De openingsscène met Countach is prachtig.

  http://www.youtube.com/watch?v=wFB6FfaNQ40

 • 29 november 2009 om 11:18
  Permalink

  @ hocks: Ah, Gone in 60 Seconds (de remake) heb ik toch al wel. Ik zou Taxi en Michel Vaillant nog kunnen noemen, maar die passen wat mij betreft niet 100% in ’t rijtje van de ‘echte’ klassiekers.

 • 29 november 2009 om 11:15
  Permalink

  @ Kevski: Nep, ja. Maar dat maakt in dit geval eigenlijk niet uit wat mij betreft. De auto was overigens een Mercedes-Benz 450 SEL 6.9, geen echte stumper wat pk’s betreft dus.

 • 29 november 2009 om 10:35
  Permalink

  Geweldig vooral het tijdsbeeld, je ziet hoe parijs er uitzag op een zeer vroege morgen ergens in 1976…..
  klassiekerrally: ik heb dezelfde klassieke DvD collectie…..geweldig!!
  van de Bond films zou je gewoon een auto compilatie moeten hebben….

 • 29 november 2009 om 02:48
  Permalink

  Te garppig dit filmpje. Bleek uiteindelijk om een mercedes 300 diesel te gaan als ik me niet vergis. Geluid is er later ingemonteerd. Vooral de 6 of 7 versnellingen zijn lachwekkend 😛 Ander leuk detail is dat je alleen de auto hoord, maar niet het overige verkeer…. Kortom: Fake as hell….

 • 28 november 2009 om 23:51
  Permalink

  Bondfilms zijn leuk, maar ondanks dat Bond leuke speeltjes rijdt, zijn de auto’s wat mij betreft niet prominent genoeg aanwezig om de 007-reeks als ‘films voor autoliefhebbers’ te betitelen.

  George Lucas’ eindwerk?

  The Belgrade Phantom: je hebt wat mij betreft groen licht! 😉

 • 28 november 2009 om 23:45
  Permalink

  @ Klassiekerrally
  Geen Bond-films? 😛
  En bij je indrukwekkende collectie komt nog een dezer dagen “Handbuilt”, mag ik zeker niet vergeten! Infact, ik begin al met het kopiëren! 😀
  We zouden ook George Lucas’ eindwerk op de site moeten zetten eigenlijk, samen met The Belgrade Phantom. Het wordt een filmdag! 😛

 • 28 november 2009 om 22:55
  Permalink

  Ik moet ‘m eigenlijk gewoon in m’n autofiele DVD-collectie hebben. Tussen onder andere Grand Prix (hebbes), Bullitt (hebbes), Winning (hopelijk heeft de Sint m’n verlanglijstje), The Italian Job (hebbes, beide versies, maar het origineel is ’t best), Gone in 60 Seconds (zowel origineel als remake, nog aan te schaffen) en Le Mans (staat nog op de lijst).

Reacties zijn gesloten.